Άγιο Φως: Το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα στην Κρήτη

Κρήτη
Άγιο Φως: Το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς θα μεταφερθεί σε Ηράκλειο και Χανιά - Δείτε τι ώρα φτάνει

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου θα βρίσκεται το Άγιο Φως στο νησί μας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης

Το Άγιο Φως σύμφωνα με την ανακοίνωση που θα ταξιδέψει από τον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στον αερολιμένα «Νίκος Καζαντζάκης», θα φτάσει στο Ηράκλειο στις 19:25, ενώ στον αερολιμένα τον Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» θα βρίσκεται στις 18:50.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση το Άγιο Φως θα παραληφθεί εκ των αερολιμένων Ηρακλείου και Χανίων μόνο υφ' ενός εκπροσώπου εκάστης Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Εκκλησίας Κρήτης και θα διανεμηθεί ακολούθως εκ των Ιερών Μητροπολιτικών Ναών στις Ιερές Μονές και στις ενορίες.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, περί της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Κρήτη

Διά του παρόντος ανακοινώνεται ότι το Άγιο Φως θα μεταφερθεί το εσπέρας του Μεγάλου Σαββάτου, 1ης Μαΐου 2021, εκ του Αερολιμένος των Αθηνών εις τον Αερολιμένα Ηρακλείου (προβλεπόμενη ώρα αφίξεως στο Ηράκλειο 19:25).

Επίσης, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί εκ του αερολιμένος των Αθηνών στον αερολιμένα Χανίων (προβλεπόμενη ώρα αφίξεως στα Χανιά 18:50).

Λόγω των περιορισμών για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, το Άγιο Φως θα παραληφθεί εκ των αερολιμένων Ηρακλείου και Χανίων μόνο υφ' ενός εκπροσώπου εκάστης Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Εκκλησίας Κρήτης και θα διανεμηθεί ακολούθως εκ των Ιερών Μητροπολιτικών Ναών στις Ιερές Μονές και στις ενορίες.

Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

της Εκκλησίας Κρήτης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News