«Χτύπησε» κόκκινο ο υδράργυρος την Μ. Τετάρτη στην Κρήτη - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Κρήτη
«Χτύπησε» κόκκινο ο υδράργυρος την Μ. Τετάρτη στην Κρήτη - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλές θερμοκρασίες κατεγράφησαν στην Κρήτη την Μεγάλη Τετάρτη

Οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στη χώρα μας, καταγράφηκαν στο νησί μας, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη.

Ειδικότερα και με τον διευθυντή ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών κ. Κώστα Λαγουβάρδο να προβλέπει ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στο νησί για αρκετές ημέρες, καλοκαιρινές ήταν οι θερμοκρασίες σημειώθηκαν σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, σε περιοχές της Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα, στο Κολυμπάρι Χανίων το θερμόμετρο έφτασε στους 34.9 βαθμούς Κελσίου, στη Νεάπολη Λασιθίου στους 33.8 βαθμούς Κελσίου, στα Χανιά και πιο συγκερκιμένα στον Νεροκούρο 33.1, στο ανατολικό Ηράκλειο 32.9, στην Γόρτυνα ΗΡακλείου τους 32.9, στο ΗΡάκλειο (Λιμάνι) τους 21.8, στη Μονή Τοπλού στους 32.5 και στον Αλικιανό Χανίων το θερμόμετρο έφτασε μέχρι τους 32.4 βαθμούς Κελσίου.

Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας  που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί την ΜεγάληΤετάρτη δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

 

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στο νησί για αρκετές ημέρες.   

Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει στην Ανατολική Μεσόγειο κατά τις επόμενες ημέρες θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων στη μέση τροπόσφαιρα και νοτίων ανέμων κοντά στο έδαφος.

Η συγκεκριμένη κίνηση των ατμοσφαιρικών αερίων μαζών θα συνοδευτεί από σημαντική μεταφορά ατμοσφαιρικής σκόνης από την Αφρική η οποία θα διατηρηθεί καθ’ όλο το υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η συγκέντρωση σκόνης στην κατώτερη ατμόσφαιρα (με βαθύ κόκκινο σημειώνονται οι υψηλότερες συγκεντρώσεις) καθώς και ο επιφανειακός άνεμος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα υψηλής ανάλυσης DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, έως και το Μέγα Σάββατο (01/05).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News