Κρήτη

Στον «αέρα» εδώ και έναν χρόνο η αποθεραπεία ασθενών με το ΕΚΑΒ

Το ασθενοφόρο δεν είναι ταξί, λέει το ΕΚΑΒ που συνεχίζει την απεργία του

Εδώ και ένα χρόνο στερούνται της δυνατότητας να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες που μέχρι πρότινος παρείχε το ΕΚΑΒ, ώστε να μετακινηθούν.

Ο λόγος για δεκάδες ασθενείς στο Ρέθυμνο, οι οποίοι όταν παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο και λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν, κρίνεται απαραίτητη η διακομιδή τους στα σπίτια τους με ασθενοφόρο, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνεται πράξη, λόγω απεργίας του ΕΚΑΒ, με αίτημα να σταματήσει να χρησιμοποιείται το ασθενοφόρο ως ταξί. 

Το θέμα έφεραν στην δημοσιότητα -μέσω επιστολής τους- εννέα νοσοκομειακοί γιατροί του Ρεθύμνου, οι οποίοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση για την ασφαλή επανεκκίνηση της αποθεραπείας ασθενών από το ΕΚΑΒ.

Οι γιατροί που μέχρι σε ένα σημείο κατανοούν την θέση του ΕΚΑΒ ότι τα  ασθενοφόρα δεν είναι ταξί, επισημαίνουν ότι όντως το ΕΚΑΒ δεν είναι «ταξί», αλλά και η μεταφορά των ασθενών, όπως λένε, δεν είναι «βόλτα» και για το λόγο αυτό θα πρέπει να δοθεί μία λύση που να εξασφαλίζει τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των ασθενών στα σπίτια τους.

Πάντως, οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ρεθύμνου απευθύνουν έστω και την ύστατη ώρα έκκληση στο ΕΚΑΒ να ξεκαθαρίσει την θέση του γύρω από το θέμα των αποθεραπειών των ασθενών, ώστε όλοι πλέον να γνωρίζουν τα νέα δεδομένα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια