Κρήτη

Οι «Ραγισμένες Καμπάνες» την Παρασκευή στην ΚΡΗΤΗ TV

Πρεμιέρα για το έργο του Γιώργου Κυπριωτάκη

Σήμερα παρουσιάζεται για πρώτη φορά το έργο του Κρητικού σκηνοθέτη Γεώργιου Κυπριωτάκη με τίτλο “Ραγισμένες Καμπάνες”.

Η νέα δημιουργία του κου Κυπριωτάκη είναι μια δραματοποιημένη αφήγηση επιλεγμένων διηγημάτων της κρητικής πεζογραφίας για την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, τα οποία μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει γνωστά στο ευρύ κοινό.

Μετά την επιτυχία του ντοκιμαντέρ “Η Σπάθα της Οργάνωσης” που απέσπασε το ειδικό βραβείο “Νίκος Κούνδουρος” στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας 2019, ο Γεώργιος Κυπριωτάκης μας συστήνεται ξανά με ένα νέο δημιούργημα βγαλμένο από την κρητική παράδοση.

Η έρευνα που απαιτήθηκε για την συλλογή των πληροφοριών του έργου ήταν πολύμηνη και κατά την διάρκειά της ανασύρθηκαν μικροί “θησαυροί” της σύγχρονης κρητικής λογοτεχνίας, που παραπέμπουν στην γλώσσα και στο ύφος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Τα διηγήματα παρουσιάζονται μέσα από αφηγήσεις της Ευγενίας Δαμαβολίτη Τόλη, του Κωνσταντίνου Μαλαξιανάκη καθώς και του ίδιου του σκηνοθέτη. Οι παρουσιάσεις “ντύνονται” μουσικά από τον Σταύρο Ψαρουδάκη, τον Κυριάκο Σταυριανουδάκη, τον Στρατή Σκαράκη, τον Δημήτρη Βακάκη και επίσης τον Κωσταντίνο Μαλαξιανάκη και την Ευγενία Δαμαβολίτη Τόλη. Εικονολήπτης και βοηθός σκηνοθέτη ήταν ο Δημήτρης Χατζηστεφάνου. Επεγεργασία ήχου Κυριάκος Σταυριανουδάκης.

Ακούγονται αποσπάσματα από τα διηγήματα των Δημήτρη Ν. Θεοδοσάκη και Βελισσαρίου Μουστάκα.

Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων και συγκεκριμένα στο Ακρωτήρι Χανίων στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Ευχαριστούμε τον Πατέρα Νικηφόρο και τους επισκόπους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια