Η Κρήτη τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά: Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλο το νησί

Κρήτη
Η Κρήτη τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά: Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλο το νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ζητούν τα Σωματεία Εργαζομένων - Απεργιακές συγκεντρώσεις την Τρίτη και την Πέμπτη

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Τρίτη 4 και την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στο Ρέθυμνο, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Μαΐου στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, την 4η Μαΐου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία, στην οποία συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα, τι ζητούν τα Σωματεία, μέσα από τις ανακοινώσεις τους:

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΪΟΥ

Στην απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει το ΕΚΗ

24ωρη Απεργία στις 4 Μάη

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας! Είναι ημέρα τιμής των εργαζομένων και των κοινωνιών για την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές διεκδίκησης των εργαζόμενων για κοινωνική και οικονομική προκοπή.

Ο αγώνας των εργατών του Σικάγου για την καθιέρωση του 8ωρου σήμερα αποκτά ξανά νόημα, ειδικά αυτή την περίοδο που επίκεινται νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που θέτουν σε διακινδύνευση βασικές κατακτήσεις των αιματοβαμμένων αγώνων της εργατικής τάξης. Η θέση μας είναι καθαρή και αδιαπραγμάτευτη: 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο! Γιατί είμαστε άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, στη συνεδρίαση της 13ης/4/2021 αποφάσισε την  πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας την Τρίτη 4 Μάη 2021 ημέρα παγκόσμιας εργατικής αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη, Υγεία και Ασφάλεια.

Οι εργαζόμενες, oι εργαζόμενοι, μαζί και μέσα στα συνδικάτα, αγωνιζόμαστε για Υγεία, Ειρήνη, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Σεβασμό στα Εργατικά Δικαιώματα και τις Εργατικές Κατακτήσεις. Έχουμε υποστεί τις οικονομικές συνέπειες ενός ακήρυχτου οικονομικού πολέμου και διαδοχικών κρίσεων σε καιρό ειρήνης, έχουμε πρωτοστατήσει και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία. Απαιτούμε σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και την ασφάλειά μας, σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Κάθε μέρα περισσότεροι γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί και εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στην τροφοδοσία, στις ταχυμεταφορές, στην καθαριότητα, στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες, στην παροχή υπηρεσιών, στο εμπόριο, κ.ο.κ, χάνουν τη ζωή τους δουλεύοντας στην πρώτη γραμμή αυτής της κρίσης, σε πολλές περιπτώσεις επειδή δεν προστατεύονταν σωστά. Πρέπει τώρα να διασφαλίσουμε ότι το χειροκρότημα δε θα  ξεθωριάζει ήσυχα χωρίς  πραγματική ανταμοιβή για τους ανθρώπους που έχουν διακινδυνεύσει - και πολύ συχνά τραγικά έχουν χάσει - τη ζωή τους. Πρέπει να υπάρχει μια ασφαλής επιστροφή στην εργασία για όλους, με καλύτερους μισθούς και συνθήκες. Οι εργαζόμενοι είναι και οι βασικοί ήρωες και θύματα του κορονοϊού.

Αυτή η κρίση έχει φέρει ξανά στο προσκήνιο έννοιες όπως την αλληλεγγύη,  τη θεμελιώδη δηλαδή αρχή του συνδικαλιστικού μας κινήματος.  Αυτή η κρίση απέδειξε στη νέα γενιά την αξία του συνδικαλισμού και επαναπροσδιορίζει σταθερά το ρόλο μας στην κοινωνία ως τη νούμερο ένα δύναμη για κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο.

Χωρίς τα συνδικάτα η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη για τους εργαζόμενους, τόσο για εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όσο και για όλους όσοι βρίσκονται σε περιορισμό λόγω των μέτρων για την πανδημία . Τα συνδικάτα διεκδίκησαν και κέρδισαν τις ελάχιστες εγγυήσεις εισοδήματος για εκατομμύρια εργαζόμενους, τα συνδικάτα αγωνίστηκαν και εξακολουθούν και αγωνίζονται για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία την περίοδο της πανδημικής κρίσης. Η ΓΣΕΕ και οι δομές της, μπροστά στον αγώνα για διαρκή βοήθεια και  ενημέρωση, διαθέσιμη προς όλους όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, δημιούργησε με άμεσα αντανακλαστικά την ΑΝΤΙ-COVID-19 Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων και προσέφερε στον κόσμο της εργασίας το σύνολο των δομών της για πληροφόρηση και υποβολή καταγγελιών. Πάνω από 33.000 εργαζόμενοι και εργαζόμενες απευθύνθηκαν στη ΓΣΕΕ και βρήκαν λύση στα ζητήματα που τους απασχολούσαν. Οι κυβερνήσεις δεν έριξαν δισεκατομμύρια στα μέτρα στήριξης από κάποια έμφυτη καλοσύνη, αλλά επειδή από την πρώτη κιόλας στιγμή τα συνδικάτα έκαναν υπόθεσή τους ένα τέτοιο διεκδικητικό πλαίσιο στη χώρα μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία τα συνδικάτα προτάσσουμε ξανά τις δικές μας διεκδικήσεις οι οποίες βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ:

✔            Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ωρου, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης και αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας.

✔            Κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας.

✔            Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων από την απόλυση και ένταξη στην εργατική προστασία των ευέλικτων εργαζόμενων μέσω ψευδο-αυταπασχόλησης.

✔            Κατοχύρωση των επαγγελματικών ειδικοτήτων και αυστηρές κυρώσεις για τις ψευδείς εργοδοτικές καταχωρίσεις.

✔            Κατοχύρωση του δικαιώματος αποσύνδεσης και ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου για την τηλεργασία στη βάση της πρότασης της ΓΣΕΕ. 

✔            Απρόσκοπτη πρόσβαση των εργαζομένων σε Επιθεωρήσεις Εργασίας σε όλη την επικράτεια.

✔            Αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας και των (υπ)εργολάβων.

✔            Καμία κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, χωρίς την προηγούμενη κατάργηση των απορρυθμιστικών διατάξεων.

ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ:

✔            Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σωματικής και ψυχικής.

✔            Άμεση λήψη κατάλληλων μέτρων για την αυστηρή τιμωρία των υπεύθυνων για την σεξουαλική και την ηθική παρενόχληση στην εργασία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των θυμάτων και των σωματείων τους στις Αρχές.

✔            Κανονισμό Εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις με υποχρεωτικό κεφάλαιο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

✔            Άμεσα συντονισμένα μέτρα υγείας και ασφάλειας προσαρμοσμένα στις επαγγελματικές απαιτήσεις και επαγγελματικά χαρακτηριστικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

✔            Δωρεάν τεστ σε όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και αυστηρούς ελέγχους στην εργοδοσία.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:

✔            Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό.

✔            Ενίσχυση της προστασίας της συλλογικής δράσης, της απεργίας και των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων.

✔            Κατάργηση των περιοριστικών παρεμβάσεων στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 και αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες που παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

✔            Κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθολικό για όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες στην Ελλάδα χωρίς εξαιρέσεις.

✔            Κατάργηση των απορρυθμιστικών παρεμβάσεων στο ν. 1876/1990 και άμεση επανεκκίνηση χωρίς εμπόδια στη διαδικασία επέκτασης των ΣΣΕ.

✔            Αποκατάσταση της πρόσβασης στη μονομερή Διαιτησία και καμία παρέμβαση στο ρόλο του Ο.ΜΕ.Δ. ως ανεξάρτητου φορέα δωρεάν παροχής ποιοτικών υπηρεσιών Μεσολάβησης και Διαιτησίας για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ:

✔            Δημόσιο και καθολικό ισχυρό σύστημα υγείας - πρόσβαση όλων σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προστασία κατοίκων μειονεκτικών περιοχών της ηπειρωτικής και νησιωτικής περιφέρειας.

✔            Άμεση αποκατάσταση για την αντιμετώπιση της πανδημίας των κενών υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και γενικού πληθυσμού και αυστηρά μέτρα πρόληψης στους χώρους εργασίας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:

✔            Αποτελεσματική δημόσια και καθολική κοινωνική πολιτική.

✔            Προστασία της μητρότητας και της οικογένειας, ενίσχυση των δημόσιων υποστηρικτικών δομών για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία.

✔            Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, αποτελεσματική και συνεκτική αντιμετώπιση των ζητημάτων μετανάστευσης, ασύλου και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.

✔            Μείωση τιμολογίων κοινωφελών υπηρεσιών – έμπρακτη πάταξη μονοπωλίων και ακρίβειας στα καταναλωτικά αγαθά.

✔            Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία πρώτης κατοικίας.

✔            Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων – πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εκτεταμένης παραβατικότητας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ:

✔            Δημόσιο και δίκαιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με εγγυημένες συντάξεις και παροχές.

✔            Προστασία των συνταξιοδοτικών – κοινωνικοασφαλιστικών παροχών. 

✔            Καμία πολιτική ιδιωτικοποίησης της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης.

✔            Απρόσκοπτη και ταχεία έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ παροχών, με  άμεση χορήγηση προσωρινής σύνταξης, με αξιοποίηση και των εκατοντάδων νέων επιστημόνων που εργάστηκαν μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ.

✔            Βελτίωση  του  οργανωτικο-λειτουργικού  επιπέδου  του  ΕΦΚΑ και του ΕΟΠΥΥ για την έγκαιρη  και  αποτελεσματική  εξυπηρέτηση  των ασφαλισμένων-συνταξιούχων.

✔            Σύσταση Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου. 

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ:

✔            Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας και αξιοποίηση εγχώριου και αλλοδαπού εργατικού δυναμικού που βρίσκεται στη χώρα.

✔            Κρατική εγγύηση όλων των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

✔            Αυστηρές κυρώσεις και καμία πρόσβαση σε κρατική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στους παραβάτες εργοδότες.

✔            Αποτροπή αποβιομηχάνισης, ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων εθνικού πλούτου και θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!!

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΗ 2021

Η ανακοίνωση του ΕΚΗ

Κάλεσμα των Σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, για την απονομή τιμών μνήμης στους πεσόντες της εργατικής τάξης, την 1η Μαΐου 2021 ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00π.μ.

Θα γίνει προ συγκέντρωση στο Ε.Κ.Η και εν συνεχεία κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των πεσόντων του Νομού μας.

Στις 4η  Μαΐου 2021  Απεργούμε και τιμούμε τους εργατικούς αγώνες, τη συλλογική μνήμη, τις αιματοβαμμένες Πρωτομαγιές ,για Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια και Δημοκρατία.

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το κεκτημένο 8-8-8 δηλαδή

«οκτώ ώρες εργασία ,οκτώ ώρες ανάπαυση, οκτώ ώρες  ελεύθερο χρόνο ».

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

Σωματείο Εργαζομένων Ρεθύμνου

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Εργαζόμενοι, Άνεργοι και Συνταξιούχοι του Ρεθύμνου,

  • ΤΙΜΟΥΜΕ φέτος τα 135 χρόνια του εργατικού ξεσηκωμού στο Σικάγο και όλους τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και τους ΝΕΚΡΟΥΣ της Εργατικής Τάξης.
  • ΤΙΜΟΥΜΕ την κορυφαία μέρα της Εργατικής Τάξης, μέρα Ειρήνης, Φιλίας και Αλληλεγγύης, μέρα Αγώνα και Διεκδίκησης, μέρα Ενότητας και Πάλης των εργαζομένων όλου του  κόσμου για την προστασία και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
  • ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τους αγώνες των εργαζομένων και των λαών όλου του κόσμου για ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,  ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ  και  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την οικονομική πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, με πρόσχημα την υγειονομική και οικονομική κρίση, γιατί εντείνει  την επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων και συρρικνώνει ακόμη περισσότερο το εργατικό και λαϊκό εισόδημα.
  • Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ είναι καθαρή και αδιαπραγμάτευτη: 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο! Γιατί είμαστε άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε!

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους Εργαζομένους, τους Συνταξιούχους, τους Ανέργους, καλώντας τους να συμμετέχουν στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή Συγκέντρωση στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ την ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ  στις 11 το πρωί.                

                   ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ :

  • Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ωρου, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης και αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας.
  • Αποτελεσματική δημόσια και καθολική κοινωνική πολιτική, με δίκαιο φορολογικό σύστημα και μόνιμη προστασία της πρώτης κατοικίας. Προστασία της μητρότητας, της οικογένειας και των ατόμων με αναπηρία. Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.
  • Κατοχύρωση του δικαιώματος αποσύνδεσης και ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου για την τηλεργασία.
  • Απρόσκοπτη πρόσβαση των εργαζομένων στην Επιθεώρηση Εργασίας και αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας.
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σωματικής και ψυχικής και αυστηρά μέτρα πρόληψης στους χώρους εργασίας.
  • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό.
  • Δημόσιο και δίκαιο φορολογικό σύστημα με εγγυημένες συντάξεις και παροχές, προστασία των συνταξιοδοτικών-κοινωνικοασφαλιστικών παροχών, καμία ιδιωτικοποίηση της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης. Ταχεία έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ παροχών, με άμεση χορήγηση προσωρινής σύνταξης. Βελτίωση του οργανωτικο-λειτουργικού επιπέδου του ΕΦΚΑ και του ΕΟΠΥΥ για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων-συνταξιούχων.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και κρατική εγγύηση όλων των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.
  • Δημόσιο και καθολικό ισχυρό σύστημα υγείας και πρόσβαση όλων σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Τέλος στον αυταρχισμό και την φτωχοποίηση.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!  ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!!

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

4  ΜΑΪΟΥ 2021  ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, μέλος της Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί σε συμμετοχή και στηρίζει τις απεργιακές συγκεντρώσεις προς τιμήν της εργατικής Πρωτομαγιάς, που θα πραγματοποιηθούν, έπειτα από αποφάσεις εργατικών συνδικάτων και φορέων του μαζικού κινήματος, στις 6 Μάη στα Χανιά  στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και σε όλη τη χώρα.

Τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944, όλους όσοι θυσιάστηκαν και θυσιάζονται μέχρι σήμερα στο βωμό της εκμετάλλευσης για τα κέρδη των οικονομικών ομίλων. Η πρωτομαγιάτικη απεργία, σε πείσμα της κυβέρνησης, των οικονομικών ομίλων, των στηριγμάτων τους μέσα στο ίδιο το εργατικό κίνημα, δεν θα κλειστεί σε μουσείο. Δεν θα μετατραπεί σε ακόμη μια “ανώδυνη” για το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα εθιμοτυπική αργία. Αντίθετα, θα στέκει ως παράδειγμα των αγώνων της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, γλώσσα, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά τις κρίσεις, τους ανταγωνισμούς, την πείνα και τη φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά.

Η φετινή πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας. Καταργεί το οχτάωρο, τσακίζει την κοινωνική ασφάλιση, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, φορτώνει -μέσω του  Ταμείου Ανάκαμψης – ακόμη περισσότερα βάρη στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, που καθημερινά όλο και περισσότερο δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Η ανάπτυξη, για την οποία μιλάνε, σημαίνει ακόμη περισσότερα κέρδη για τους οικονομικούς ομίλους, για το κεφάλαιο, ενώ για το λαό προοιωνίζει ακόμη περισσότερη εκμετάλλευση, φτώχεια κι εξαθλίωση.

Αυτή η πολιτική προς όφελος των οικονομικών ομίλων, της αστικής τάξης, σημαδεύει τις διεθνείς εξελίξεις. Οξύνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων κρατών. Το φιτίλι του πολέμου είναι αναμμένο στην Ουκρανία, στη Μ. Θάλασσα, όπου συγκεντρώνεται τεράστια δύναμη πυρός. Εστίες πολέμου καίνε σε όλη την υδρόγειο. Κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο με αμφισβητήσεις του θαλάσσιου κι εναέριου χώρου, των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Προχωράνε τα διχοτομικά σχέδια στο Κυπριακό. Στρώνεται το έδαφος της συνεκμετάλλευσης -υπό ευρωατλαντική εποπτεία- του φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, με επώδυνους συμβιβασμούς, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Σε αυτό το πολύ επικίνδυνο πλαίσιο είναι βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζοντας στην πεπατημένη όλων των προηγούμενων, εμπλέκει τη χώρα μας ακόμη πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση, σημαίνει προσπάθεια αναβάθμισης των συμφερόντων και της θέσης της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή έναντι των ανταγωνιστριών της. Μεταφράζεται σε εξαγωγή κεφαλαίων, προσέλκυση επενδύσεων, προσπάθεια να πάρει κομμάτι από τη μοιρασιά της λείας στην περιοχή, την ώρα που οι λαοί υποφέρουν από την νέα, ακόμη βαθύτερη οικονομική κρίση και που οι σάλπιγγες του πολέμου ηχούν στη γειτονιά μας.

Η επικείμενη αναβάθμιση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις με την ενίσχυση του επιτελικού και επιχειρησιακού ρόλου της Σούδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή που μετατρέπουν τον τόπο μας σε ορμητήριο πολέμου και στόχων αντιποίνων, οι δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου που συμμετέχει η χώρα μας, οι Συμφωνίες με μια σειρά από ιμπεριαλιστικές χώρες όπως τα ΗΑΕ, η Γαλλία, η Σ. Αραβία, η αποστολή συστοιχίας Πάτριοτ και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σ. Αραβία, η παρουσία της χώρας μας στον Περσικό Κόλπο και σε δεκάδες αποστολές στο εξωτερικό, η προετοιμασία για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Αφρική, η ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, τα τεράστια ποσά που δαπανά η χώρα μας για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, που δεν έχουν καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα, προειδοποιούν για μεγάλες περιπέτειες το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Μπροστά σε όλες τις παραπάνω εξελίξεις και την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, υπάρχει διέξοδος. Απαιτείται ετοιμότητα κι επαγρύπνηση. Δυνάμωμα της πάλης του λαϊκού κινήματος, που μπορεί να βάλει εμπόδια σε αυτή την πολιτική, να συσπειρώσει πλατιές λαϊκές δυνάμεις, να συμβάλλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για την οικοδόμηση ενός κόσμου με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους ανάμεσα στους λαούς

Η παγκόσμια ακτινοβολία της εργατικής πρωτομαγιάς φανερώνει πως το σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της προσφυγιάς, δεν είναι ακλόνητο κι αιώνιο. Φανερώνει οι λαοί έχουμε τη δύναμη να βγούμε στο προσκήνιο των εξελίξεων, της πάλης να γίνουμε πρωταγωνιστές της ιστορίας, κυρίαρχοι της ζωής μας. Να είμαστε εμείς οι νικητές στην πάλη για ένα κόσμο ανθρώπινο χωρίς ανεργία, φτώχεια, πολέμους, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς !

Η ανακοίνωση για την απεργία της 6ης Μαΐου από:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τιμάμε τη φετινή Πρωτομαγιά με τις αξίες της τάξης μας!

Μαζικά, ταξικά, αγωνιστικά!

Η 1η Μάη είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι μέρα που τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ασίγαστη πάλη με το κεφάλαιο. Είναι εμβληματική μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη ανανεώνει την απόφαση της για να συνεχίσει αυτόν τον ηρωικό αγώνα ως τη νίκη.

Ένας χρόνος πανδημίας ανέδειξε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο πως το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν εξανθρωπίζεται. Στη χώρα μας οι νεκροί ξεπέρασαν τους 9.000, οι διασωληνωμένοι από Covid είναι καθημερινά εκατοντάδες. Ακόμη περισσότεροι είναι όσοι πάσχουν από άλλες ασθένειες και βρίσκονται καθημερινά εκτός ΜΕΘ, αναμένοντας ένα κρεβάτι με κόστος μερικές φορές τη ζωή τους.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων, την ίδια ώρα που οι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας κερδοσκοπούν σε βάρος των λαών.

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!

Η κυβέρνηση με το νόμο που θα φέρει το επόμενο διάστημα κηρύσσει τον πόλεμο στην εργατική τάξη.

135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου και 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επέλεξε να το καταργήσει, να επιβάλει ανεξάντλητα ωράρια, απλήρωτη δουλειά, ενώ με το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο.

Οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους βαφτίζουν «πρόοδο» να δουλεύουμε όπως το 1919, 10 ώρες την ημέρα, ενώ σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για μείωση του χρόνου εργασίας σε 7ωρο και 6ωρο, σε 5μερο. Απαιτούν την αύξηση της απλήρωτης δουλειάς, μέχρι και 150 ώρες.

Εργαζόμενοι-λάστιχο με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων

Η κατάργηση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, αυτό που ΕΕ-κυβερνήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι το περιέγραψαν ως «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, φτάνει στο κόκκινο την εκμετάλλευση. Το «τέντωμα» του καθημερινού ωραρίου, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων, σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής τους, αποτελούν ισχυρά πλήγματα στην ζωή των εργαζομένων.

Αντεργατικό νομοσχέδιο κόλαση

Τις ρυθμίσεις που κάνουν το ωράριο και τη ζωή των εργαζομένων «λάστιχο» συμπληρώνει στο νομοσχέδιο η πρόβλεψη για αύξηση των νόμιμων υπερωριών, καθώς και η ένταξη ακόμα περισσότερων επιχειρήσεων στη λίστα αυτών που μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές

Παράλληλα, μονιμοποιούν την «τηλεργασία» ως έναν νέο τρόπο οργάνωσης της εργασίας που μετατρέπει το σπίτι σε χώρο δουλειάς τσακίζοντας την επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή μας ζωή.

Ιδιωτικοποιούν τις επικουρικές συντάξεις μετατρέποντας την Κοινωνική Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, με συντάξεις και παροχές που θα εξαρτώνται όχι από τις ανάγκες, αλλά από την τσέπη του κάθε ασφαλισμένου.

Προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα και νέο χτύπημα στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα για να μας δέσουν χειροπόδαρα, να μην μπορούμε να απεργήσουμε, να συνδικαλιστούμε, να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στη λειτουργία των συνδικάτων μας.

Επιβεβαιώνεται ότι η περιβόητη «ανάπτυξη» που μας τάζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους. Δίπλα τους και με ενεργό ρόλο στέκεται η απαξιωμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που πλέον δεν παίζει απλά αντιδραστικό ρόλο στην ενσωμάτωση των εργαζομένων αλλά συνδιαμορφώνει την επίθεση ως χρήσιμος σύμμαχος της κυβέρνησης.

Πραγματική πρόοδος είναι η πάλη των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

135 χρόνια μετά το Σικάγο, ο τροχός της ιστορίας πίσω δεν πάει! ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Η ζωή που μας αξίζει προϋποθέτει οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν με τον ιδρώτα και τον κόπο τους. Η επιστημονική γνώση να αξιοποιείται για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας, των ψηφιακών εργαλείων και μέσων να αξιοποιείται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και δουλειάς, για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου και την ευημερία όλου του λαού.

Για μια κοινωνία που θα μας επιτρέπει να χαιρόμαστε τη ζωή μας, να είμαστε υγιείς, να αντέχουμε στις επιδημίες, να έχουμε τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε, να ζούμε ανθρώπινα.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού μας για απεργιακή κινητοποίηση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 6/5, με συγκέντρωση στις 10:00 στην Πλ. Ελευθερίας. Επιπλέον, τα ΔΣ των σωματείων μας, θα τιμήσουμε με την Πρωτομαγιά με κατάθεση στεφάνων το Μ. Σάββατο 1 Μάη στα σημεία που έπεσαν νεκροί αγωνιστές της εργατικής τάξης του Νομού μας.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού μας να τιμήσουν το περιεχομένου της Πρωτομαγιάς, με πανεργατική απεργία στις 6 Μάη ενάντια στο νομοθετικό έκτρωμα της Κυβέρνησης.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ - ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ!

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

6 ΜΑΗ 2021     Πλ. Ελευθερίας     10:00πμ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Λέμε όχι στο 10ωρο – στην απλήρωτη δουλειά – στη ζωή λάστιχο

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/04/2021, το σώμα επιβεβαίωσε την πρόταση του ΔΣ για απεργία στις 6 Μάη ενάντια στον νόμο στο νομοσχέδιο που τινάζει τη ζωή μας στον αέρα.  Σε συντονισμό με δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα της χώρας αλλά και την ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο μας θα δώσει μια πρώτη δυναμική απάντηση σε κεφάλαιο και εργοδοσία που προσπαθούν να βάλουν χέρι σε ότι εργατικές κατακτήσεις έχουν μείνει ακόμη άθικτες από την τωρινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κόντρα σε  Κεφάλαιο - Κυβέρνηση – πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και τους ντόπιους κολαούζους τους στο τιμόνι του ΕΚΗ που κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να μην υπάρξει απεργιακός εορτασμός της 1ης Μάη, να μην βγει στο προσκήνιο η αντίδραση των εργαζομένων στο νομοσχέδιο που μας γυρνά 100 χρόνια πίσω. Ούτε απεργιακή συγκέντρωση για τα προσχήματα δεν τόλμησαν να προκηρύξουν αυτοί που βρίσκονται στο τιμόνι του ΔΣ του ΕΚΗ.

Θα μας βρουν απέναντι τους!

Η πάλη για την υπεράσπιση του 8ώρου, τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής ως αργία, την πληρωμή των υπερωριών και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι ο ποιο ταιριαστός τρόπος να τιμήσουμε την 1η Μάη, τους νεκρούς της τάξης μας και το αίμα που χύθηκε για να υπάρξουν οι όποιες κατακτήσεις.

Την ίδια ώρα που σχεδόν όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ κατάφεραν να έχουν κρούσματα, τηρώντας τα πρωτόκολλα - λάστιχο της κυβέρνησης. Στις αποθήκες των εμπορικών καταστημάτων οι πωλητές γίνονται courier και στα εργοστάσιο της Βιομηχανικής Περιοχής το 10ωρο και οι απλήρωτες υπερωρίες είναι ο «νόμος» του εργοδότη.

Δεν θα πεθαίνουμε στα Σούπερ Μάρκετ για τα κέρδη τους, δεν θα στοιβαζόμαστε στις κλειστές πόρτες των e-shop από ήλιο σε ήλιο, δεν θα γινόμαστε το μπαλάκι του εργοδότη στο εμπόριο, συνέχεια stand by, χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή.

Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους με τα δικαιώματά μας. Πληρώσαμε την πανδημία με τους νεκρούς μας για να μη χάσουν ευρώ από τα κέρδη τους. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους με τη ζωή μας! Απέναντι στο νομοσχέδιο που τινάζει τη ζωή μας στον αέρα έχουμε μία και μόνο επιλογή, να δυναμώσουμε τον αγώνα με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.

Τα κέρδη τους - οι νεκροί μας, βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΤΠΤΗ 6 ΜΑΗ

10πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Φέτος, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί αγώνες της τάξης μας, οι εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας απάντηση στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, που ετοιμάζεται να την καταργήσει.

Θα απαντήσουμε αγωνιστικά στις εξαγγελίες της για την επιβολή της 10ωρης εργασίας, την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, για τη διεύρυνση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις και την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» στο δημόσιο, την προώθηση της εργοδοτικής και κρατικής παρέμβασης στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, για το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι σχεδιασμένες αυτές ρυθμίσεις αφορούν και επιδρούν σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τινάζοντας στον αέρα την ζωή χιλιάδων εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν οι εφημερίες των γιατρών, οι σερί βάρδιες των υγειονομικών, τα χρωστούμενα ρεπό, να είναι στη διάθεση της υπηρεσίας, να τους έχουν στη διάθεσή τους 7 μέρες τη βδομάδα, κ.α.

Φέτος, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, με χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, με δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται καθημερινά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, οι εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας απάντηση στην κυβέρνηση για την εγκληματική της διαχείριση.

Θα απαιτήσουμε αγωνιστικά να σταματήσει να αφήνει το σύστημα υγείας αθωράκιστο, με ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μετατρέπει την «επίταξη» του ιδιωτικού τομέα της Υγείας σε ακριβοπληρωμένη αγορά υπηρεσιών, και τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου όπου χιλιάδες χειρουργεία, κρίσιμες θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις για σοβαρές ασθένειες ακυρώνονται αυξάνοντας έτσι τους θανάτους σε ομάδες του πληθυσμού που εκδηλώνουν ή αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες.

Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση των εργαζομένων

Στις 6 Μάη απεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και όσων την στηρίζουν να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς και να χάσει το ουσιαστικό ιστορικό της περιεχόμενο.

Δίνουμε μαζικά το αγωνιστικό μας παρών στην Πανελλαδική, Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, που προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ για τις 6 Μάη και συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Με την μαζική απεργιακή μας απάντηση, δυναμώνουμε την αγωνιστική μας διεκδίκηση για:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.
  • Ένταξη στα Βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και η εργοδοσία δεν έχουν καμιά δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Tη Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου, λήγει η τέταρτη συνεχόμενη παράταση της προθεσμίας για την έκδοση πορίσματος της Επιτροπής για τον καθορισμό των δικαιούχων για τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος, ενώ παραμένει η "σύσταση" της Ευρωπαϊκής Ένωσης για "μείωση κατά 32% των εργαζομένων στο δημόσιο, που λαμβάνουν το ανθυγιεινό επίδομα.

Εξακολουθεί ο απαράδεκτος αποκλεισμός χιλιάδων συνάδελφων (γιατρών, φυσικοθεραπευτών, εργοθεραπευτων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, φυλάκων, διοικητικών, εργαζομένων μέσω προγραμμάτων ΕΟΔΥ κλπ) από τη χορήγηση του επιδόματος και συνεχίζεται η κοροϊδία από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που αρνούνται την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα .

Ενδεικτικές ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, στα πλαίσια τηλεδιάσκεψης με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ, στις 4 Μαρτίου 2021, που έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί «βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα νοσοκομεία», για να δικαιολογήσει την άρνηση της κυβέρνησης για ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, «αγνοώντας» ακόμη και το πόρισμα της σχετικής επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας.

Αντί για την επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, με μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και του ωραρίου εργασίας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει 10ωρη εργασία, με απλήρωτες υπερωρίες, εξασφαλίζοντας ακόμη φθηνότερους εργαζόμενους τόσο στους επιχειρηματικούς ομίλους όσο και στο κράτος εργοδότη.

Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στην Απεργία στις 6 Μάη

(Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News