Καιρός: Μίνι «καύσωνας» και 38άρι στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Μίνι «καύσωνας» και 38άρι στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά πώς θα κυλήσει ο καιρός την Μ. Εβδομάδα

"Καμίνι" που βράζει θα θυμίζουν τις επόμενες ημέρες αρκετές περιοχές της Ελλάδος και δη της Κρήτης αφού οι άσχημες καιρικές συνθήκες, μας αποχαιρετούν για τα καλά και να δίνουν τη θέση τους στην καλοκαιρία αλλά και στις πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Με γενικά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Το κυριότερο όμως χαρακτηριστικό του καιρού της Μ. Εβδομάδας θα είναι η συνεχής σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας

 Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται έως και το Μέγα Σάββατο (01/05) σε 5 επιλεγμένες πόλεις της χώρας.

Όπως φαίνεται σε αυτή, σε αρκετές περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία από την Μεγάλη Παρασκευή (30/4) κι έπειτα θα πλησιάσει ή ακόμη και θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ενδεικτικά για το Ηράκλειο η θερμοκρασία από σήμερα Δευτέρα παίρνει σταδιακά την ανιούσα με κορύφωση το Μεγάλο Σάββατο, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που είναι και η πιο υψηλή σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αναλυτικότερα για το Ηράκλειο, σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίζει τους 20 βαθμούς Κελσίου, την Μ. Τρίτη τους 24 βαθμούς Κελσίου, την Μ. Τετάρτη τους 32 , την Μ. Πέμπτη τους 34 , την Μ. Παρασκευή τους 36,  για να φθάσουμε το Μεγάλο Σάββατο οπότε και σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια που θα εναλλάσσεται με αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ κάποια φαινόμενα που αναμένονται κυρίως τη Μ. Τετάρτη (28/04) θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από τη Μεγάλη Τετάρτη (28/04).

Δείτε εδώ την εξέλιξη του καιρού 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News