Μεγάλη Εβδομάδα: Με προσοχή η παρουσία των πιστών στις εκκλησίες της Κρήτης

Κρήτη
Μεγάλη Εβδομάδα: Με προσοχή η παρουσία των πιστών στις εκκλησίες της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ίδιο πλαίσιο μέτρων που ισχύουν για τους ναούς σε όλη την περιφέρεια, θα ισχύσει και στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στην κατηγορία του βαθύ κόκκινου, σε ότι αφορά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας

Ότι θα ισχύσει για όλες τις περιοχές της χώρας σε σχέση με τη λειτουργία των Ναών θα ισχύσει και στις περιοχές του νησιού που έχουν τεθεί σε βαθύ κόκκινο, δηλαδή η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο Δήμος Χανίων και Κισάμου και ο Δήμος Φαιστού.

Η ΚΥΑ που εκδόθηκε και η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ κόπασε την ανησυχία που είχε προκληθεί στους πιστούς αυτών των περιοχών οι οποίοι θέλοντας να συμμετέχουν στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, ενέμεναν να δουν αν στις περιοχές τους θα ισχύσει κάτι διαφορετικό.

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Κνωσού τα μέτρα θα περιλαμβάνουν τη συμμετοχή πιστών στο εσωτερικό των ναών σε εύρος που θα εκτείνεται στα 25 τ.μ. για κάθε πιστό και μάξιμουμ 100 σε ναούς που έχουν αντίστοιχη χωρητικότητα, ενώ για τους εξωτερικούς χώρους προβλέπεται ένας πιστός ανά 10 τ.μ. και πάντα με τη χρήση διπλής μάσκας.

Το ίδιο έτοιμοι για τις ακολουθίες της Εβδομάδας των Παθών θα είναι ιερείς και βοηθοί που όπως προβλέπεται θα συμμετέχουν στις ακολουθίες έχοντας υποβληθεί σε self test το οποίο θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο Επίσκοπος Κνωσού κάλεσε τους πιστούς να είναι συνεπείς ως προς τα μέτρα προκειμένου αυτή τη δύσκολη περίοδο η συμμετοχή στις ακολουθίες να μην εμφανίζει συνωστισμό και κίνδυνο διασποράς του ιού.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News