«Κοκκινίζει» ακόμη περισσότερο η Κρήτη - Τα μέτρα στις νέες περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Κρήτη
«Κοκκινίζει» ακόμη περισσότερο η Κρήτη - Τα μέτρα στις νέες περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο “βαθύ κόκκινο” όλο ο νομός Ρεθύμνου και ο Δήμος Κισσάμου - Παραμένουν επίσης οι Δήμοι Χανίων, Φαιστού και Ανωγείων

Στο "βαθύ κόκκινο" μπαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και ο Δήμος Κισσάμου. Συγκεκριμένα, αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της Κρήτης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς στο "βαθύ κόκκινο" επίπεδο επιτήρησης εντάσσονται πλέον και άλλες περιοχές του νησιού.

Ειδικότερα, στο "βαθύ κόκκινο" εντάσσεται πλέον ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και ο Δήμος Κισσάμου. Υπενθυμίζεται ότι - σε επίπεδο Κρήτης - στο "βαθύ κόκκινο" βρίσκονταν ήδη ο Δήμος Χανίων, ο Δήμος Ρεθύμνου, ο Δήμος Φαιστού και ο Δήμος Ανωγείων.

Τα μέτρα στην Κίσσαμο

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κισσάμου ενημερώνει τους δημότες ότι, μετά την ένταξη του Δήμου στο "βαθύ κόκκινο", θα ισχύουν στην περιοχή τα εξής μέτρα:

- Προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ' οίκον των κατοίκων και απαγόρευση κυκλοφορίας καθ' όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με τη χρήση SMS με κωδικό συγκεκριμένης χρήσης (κωδικοί 1-6), ή για λόγους εργασίας (για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).

- Η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων του δήμου επιτρέπεται για λόγους υγείας και μόνο.

- Αναστολή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων, κομμωτηρίων, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων, φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων.

- Αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.

- Αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες, με την παρουσία έως 9 ατόμων α' βαθμού συγγένειας (SMS κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από τους θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

97 κρούσματα στην Κρήτη

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.754, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.864 θάνατοι. Το 95,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 819 (63,2% άνδρες).

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, από τα 2.754 κρούσματα, εντοπίστηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα 54 στο Ηράκλειο, 8 στο Λασίθι, 18 στο Ρέθυμνο και 17 στα Χανιά. Χθες ελέγχθηκαν συνολικά 66.362 μοριακά και rapid tests.

Μαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν 125 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 19.793 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 267 θετικά (1,35%).

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News