«Αλλαγή πλεύσης» για την εικόνα της ευρύτερης περιοχής του Ρεθεμνιώτικου Λιμανιού

Κρήτη
«Αλλαγή πλεύσης» για την εικόνα της ευρύτερης περιοχής του Ρεθεμνιώτικου Λιμανιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «αέρα» πέντε διαγωνισμοί για έργα αναβάθμισης των υποδομών

Με στόχο να αλλάξει τελείως η αισθητική εικόνα στην ευρύτερη χερσαία -και όχι μόνο- ζώνη της περιοχής του λιμανιού, το λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου προχωρά μια σειρά έργων, που θα συμβάλλουν στην βελτίωση των υποδομών του.

Ήδη αυτή την ώρα «τρέχουν» πέντε συνολικά διαγωνισμοί μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», που αφορούν σε ισάριθμες μελέτες αναβάθμισης των υποδομών του ρεθυμνιώτικου λιμανιού.

Ξεχωριστής σημασίας είναι και το έργο για την συντήρηση του κτιρίου του τελωνείου, που θα ενισχυθεί στατικά και θα αναδειχθεί χωρίς να αλλοιωθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του.

Το λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου -που ωριμάζει μελέτες για να εξασφαλίσει στη συνέχεια τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις- έχει έναν και μόνο στόχο. Να φέρει σε πέρας το master plan που έχει καταρτίσει, βάσει του οποίου θα «νοικοκυρευτεί» η ευρύτερη ζώνη μέσω των χρήσεων γης.

Σύμφωνα τέλος με την Ρένα Κουτσαλεδάκη στο υπουργείο Ναυτιλίας βρίσκονται και τα τεχνικά δελτία για τη θωράκιση του λιμανιού, ενώ αναζητάτε χρηματοδότηση καθώς πρόκειται για έργο 17 εκατομμυρίων ευρώ. 

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News