Κρήτη

Διαμαρτυρία νοσηλευτών ΕΣΥ Λασιθίου στην 7η ΥΠΕ - Ποια τα κύρια αιτήματά τους

Η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ εκφράστηκε με κατανόηση σχετικά με τα κύρια αιτήματα των νοσηλευτών και υπήρξε δέσμευση για μεταφορά τους προς την πολιτική ηγεσία

Αντιπροσωπία από το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών Λασιθίου συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας συλλόγων και εργαζομένων στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο την Πέμπτη 22/4/21 με κύρια αιτήματα τις Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την Ασφαλιστική ένταξη στα ΒΑΕ, τη Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την Επαναφορά δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας και την Άρση αναστολής χορήγησης αδειών.

Ακολούθησε συνάντηση με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Ελ. Μπορμπουδάκη στο προαύλιο της 7ης ΥΠΕ στην οποία οι εκπρόσωποι των σωματείων παρουσίασαν τα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ έγινε αναφορά στο ότι παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι υγειονομικοί απέναντι στην πανδημία, η κυβέρνηση δεν έδωσε έκτακτο επίδομα πριν το Πάσχα (όπως είχε γίνει πέρυσι) ούτε προχώρησε καθόλου το ζήτημα της ασφαλιστικής ένταξης στα ΒΑΕ.

Από την πλευρά της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ εκφράστηκε η κατανόηση σχετικά με τα κύρια αιτήματα και υπήρξε δέσμευση για μεταφορά τους προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στο επόμενο διάστημα, ενώ θα υπάρξει εισήγηση να δοθεί με νομοθετική διάταξη παράταση ενός έτους στη θητεία όλων των συμβασιούχων (ΣΟΧ, επικουρικών, ΟΑΕΔ) που οι συμβάσεις τους λήγουν τους τελευταίους μήνες του τρέχοντος έτους και στους πρώτους μήνες του επόμενου.

Για το θέμα της άρσης αναστολής των αδειών ειπώθηκε από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ ότι έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας να υπάρξει άρση της αναστολής χορήγησης αδειών τουλάχιστον για τις περιοχές που δεν έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και αναμένεται απάντηση από το Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια