«Ορθόδοξος Λόγος»: Τα Άγια Πάθη και η Ανάσταση

Κρήτη
«Ορθόδοξος Λόγος»: Τα Άγια Πάθη και η Ανάσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV θα προβληθεί σήμερα στις 16:30'-17:20'

 Η Μεγάλη Εβδομάδα ονομάζεται Αγία και Μεγάλη γιατί όσα γεγονότα διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια αυτής είναι πράγματι μεγάλα, και άγια! Με κορύφωση τα άγια πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και στο τέλος την ένδοξη Ανάστασή Του.

Το γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου φέρνει στη σκέψη το σύμβολο της πίστεως: «…προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος». Ο άνθρωπος προσδοκά τη δική του Ανάσταση, μέσα από τη μετάνοια και τον καθημερινό αγώνα του, με στυλοβάτη την αγάπη και τη χάρη του ίδιου του Ιησού Χριστού.

Το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδας δεν είναι επετειακό, ούτε αποκομμένο από την καθημερινή ζωή των πιστών. Η Εκκλησία αναδεικνύει την σωτηριολογική πορεία της Μεγάλης Εβδομάδας μέσα από τη διδασκαλία, τα θαύματα, την προδοσία, το πάθος, τον Σταυρό, τον εκούσιο θάνατο, την Ανάσταση και κατόπιν την Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, γεγονότα που φανερώνουν κατ’ επέκταση και την πορεία της ανθρώπινης φύσεως.

Η εκπομπή "Ορθόδοξος Λόγος" της Κυριακής 18.04.2021, ώρες 16:30'-17:20',  με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, αναφέρεται στα διαχρονικά μηνύματα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, αναδεικνύοντας την αξία της πορείας που ξεκινά από το Πάθος αλλά καταλήγει πάντοτε στην Ανάσταση.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, εκτάκτως για την Κυριακή 25 Απριλίου, η κα Αναστασία Παναγιωτάκη.

Καλή και Αγία Μεγάλη Εβδομάδα, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Φωτογραφία: unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News