«Αγροτουρισμός στην Κρήτη»: Διαδικτυακά η εκδήλωση για την προβολή του νησιού στο εξωτερικό

Κρήτη
«Αγροτουρισμός στην Κρήτη»: Διαδικτυακά η εκδήλωση για την προβολή του νησιού στο εξωτερικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου

Την ημερίδα «Αγροτουρισμός στην Κρήτη» που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις αρχές Μαΐου, έθεσε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ με σχετικές αποφάσεις της Προέδρου του Οργανισμού, Άντζελας Γκερέκου.

Πρόκειται για μία σημαντική εκδήλωση, που διοργανώνονται λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα για το 2021 και αποσκοπεί στην προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Κρήτη, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών στο χώρο του τουρισμού και γενικότερα του τουριστικού κεφαλαίου της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, η διαδικτυακή ημερίδα «Αγροτουρισμός στην Κρήτη» διοργανώνεται στις 9 Μαΐου από την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης και την «Αγροξένια», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Αμβούργου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή των δυνατοτήτων του αγροτουρισμού στην Κρήτη, που φέρνει τους επισκέπτες σε επαφή με τη φύση μέσα από τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά πολιτιστικά στοιχεία και προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Μεταξύ άλλων, στην ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, καθώς και Έλληνες και Γερμανοί δημοσιογράφοι, ενώ ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο, Μιχάλης Αγγελόπουλος, θα παρουσιάσει αναλυτικά τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού και αγροτουρισμού που ο επισκέπτης θα βρει στην Κρήτη, κυρίως σε μικρά χωριά και απομακρυσμένες περιοχές. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, που θα εξυπηρετήσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τόσο τη δυναμική παρουσίαση του προορισμού όσο και την επιτυχή διεξαγωγή επιχειρηματικών και εταιρικών Β2Β συναντήσεων μεταξύ εκπροσώπων διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων (hosted buyers) και τοπικών επαγγελματιών (suppliers).

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News