Και φέτος το Πάσχα η «Super Creta Gas» - Κουμουλάς Α.Ε δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS

Κρήτη
Και φέτος το Πάσχα η «Super Creta Gas» - Κουμουλάς Α.Ε δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου

Με μοναδικό σκοπό να σταθούμε δίπλα στις ανάγκες των παιδιών που υποστηρίζονται από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου, τα Παιδικά Χωριά SOS και η Super Creta Gas - ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ κάνουν και φέτος το Πάσχα ΜΑΖΙ !

  1. Κερματοσυλλέκτες των Παιδικών Χωριών SOS έχουν τοποθετηθεί για αυτόν τον σκοπό μπροστά στα ταμεία. Ενισχύστε απλά με την με την επίσκεψη σας σε ένα από τα τρία πρατήρια μας :

Ø Πρατήριο ΕΚΟ στη Λ. Ματθαιάκη 58

Ø Πρατήριο REVOIL στη Λ. Κνωσσού 64 ΚΑΙ στο

Ø ΝΕΟ μας Πρατήριο EKO στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, Οδός Α΄

  1. Όσοι επιθυμείτε πραγματοποιήστε μια κατάθεση στο λογαριασμό των Παιδικών Χωριών SOS στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (IBAN GR 57 0110 7550 0000 7552 9603 385)

Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Ηρακλείου: Τηλ.: 2810/222610-670 [email protected]  Υπεύθυνος Πέτρος Παπαδάκης

Στην Κρήτη, το έργο των Παιδικών Χωριών SOS ξεκίνησε στο Ηράκλειο το 2012 με τη δημιουργία του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας με στόχο την υποστήριξη της οικογένειας που είναι σε κρίση, μέσω του οποίου έχουν λάβει ουσιαστική υποστήριξη πάνω από 950 οικογένειες και 2050 παιδιά. Σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας είναι η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής πρόληψης στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενδυνάμωσης της βιολογικής οικογένειας έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διάλυσής της και κατά συνέπεια η ένταξη των παιδιών σε δομές ιδρυματικής φιλοξενίας.

Οι υπηρεσίες που παρέχει δωρεάν το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας είναι οι εξής:

  • Εκτίμηση
  • Διάγνωση παιδιών και γονέων
  • Συστηματική συμβουλευτική γονέων
  • Ψυχολογική υποστήριξη
  • Ψυχοθεραπευτική παρέμβαση
  • Εκπαιδευτική στήριξη
  • Δημιουργική απασχόληση
  • Υλική βοήθεια

Παράλληλα, από την αρχή του 2018 ξεκίνησε στη Φοινικιά Ηρακλείου η λειτουργία του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, του τέταρτου Παιδικού Χωριού SOS στην Ελλάδα. Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε έκταση 5 στρεμμάτων, και αποτελείται από 3 σπίτια οικογενειών SOS που φιλοξενούν σήμερα 23 παιδιά.

Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Προώθηση της Αναδοχής, σε συνεργασία με 5 Περιφέρειες στην Ελλάδα, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους.

Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της, όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News