Σχολές οδήγησης: Άνοιξαν… χωρίς να ανοίξουν - Τι ισχύει

Κρήτη
Σχολές οδήγησης: Άνοιξαν… χωρίς να ανοίξουν - Τι ισχύει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση

Επαναλειτουργούν όλες οι σχολές οδηγών με κανόνες τήρησης υγειονομικών μέτρων ωστόσο κανένας μαθητής δεν βρέθηκε πίσω από τιμόνι.

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτές οδηγοί οι οδηγίες των ειδικών συγκρούονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα οι ίδιοι να μην γνωρίζουν πως θα γίνει η επανεκκίνηση των σχολών τους…

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής.

Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά. Θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αλλά και για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις.

Εκπαιδευτές και εξεταστές θα πρέπει κατά τα πρότυπα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να κάνουν self test 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Σε ότι αφορά τις εξετάσεις αυτές θα διενεργούνται με ραντεβού, ανά μία ώρα, τήρηση κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται πως περίπου 50.000 υποψήφιοι οδηγοί σταμάτησαν στη μέση την εκπαίδευση τους περίπου 2000 εκ των οποίων είναι οι υποψήφιοι του Ηρακλείου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News