Εργαζόμενοι Τουρισμού στους δρόμους της Δυτικής Κρήτης – «Δεν αντέχουμε άλλο με τα επιδόματα πείνας»

Κρήτη
Εργαζόμενοι Τουρισμού στους δρόμους της Δυτικής Κρήτης – «Δεν αντέχουμε άλλο με τα επιδόματα πείνας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιώνουν εργασιακή ανασφάλεια λίγο την «πρεμιέρα» της σεζόν

Στους δρόμους των δύο μεγάλων πόλεων της δυτικής Κρήτης βγήκαν το πρωί ξενοδοχουπάλληλοι και εργαζόμενοι στον επισιτισμό, οι οποίοι διεκδικούν την επιστροφή τους στους χώρους δουλειάς χωρίς εργασιακές μεταβολές και υγειονομικά προβλήματα. 

Οι διαδηλωτές -που ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού την ημέρα εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς στις 6 Μαίου- ζητούν επίσης από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την στάση της απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί.

Ηχηρό παρόν στους δρόμους έδωσαν το πρωί εκατοντάδες ξενοδοχουπάλληλοι και εργαζόμενοι στον επισιτισμό σε Χανιά και Ρέθυμνο, λίγο πριν την «πρεμιέρα» της νέας τουριστικής περιόδου. 

Οι εργαζόμενοι, που αντιμετωπίζουν σωρεία οικονομικών προβλημάτων, βλέπουν με αβεβαιότητα το εργασιακό τους μέλλον και απαιτούν να επιστρέψουν όλοι στις δουλειές τους χωρίς εργασιακές μεταβολές και υγειονομικά προβλήματα. 

Στα Χανιά οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο εργατικό κέντρο ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την ημέρα του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς στις 6 Μαίου.

Δυναμικό το σκηνικό της διεκδίκησης και στο Ρέθυμνο, με τους εργαζόμενους στον τουρισμό να εκφράζουν επιφυλακτικότητα για το εάν θα πιάσουν δουλειά αυτό το καλοκαίρι ώστε να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειες τους. Η έκκληση που κάνουν είναι έστω και την ύστατη ώρα η κυβέρνηση να βάλει τέλος στον εφιάλτη τους. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News