Κρήτη: Συμβολική διαμαρτυρία από ιδιοκτήτες γυμναστηρίων - Τοποθέτησαν παπούτσια στο οδόστρωμα

Κρήτη
Κρήτη: Συμβολική διαμαρτυρία από ιδιοκτήτες γυμναστηρίων - Τοποθέτησαν παπούτσια στο οδόστρωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κοινή δράση συμμετέχουν γυμναστήρια στο Ρέθυμνο

Σε συντονισμένη ειρηνική διαμαρτυρία, σήμερα το μεσημέρι, προχώρησαν ιδιοκτήτες γυμναστήριων  όλων των περιφερειών της χώρας, στο πλαίσιο "Σχέδιο Σωτηρίας των Γυμναστηρίων".

Η  πρωτότυπη κοινή δράση έλαβε χώρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της επικρατείας.Ανάμεσα τους το Ρέθυμνο αλλά και το Ηράκλειο όπου το ραντεβού συγκεκριμένα δόθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης

Οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν στην κινητοποίηση τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του Covid-19. Συμβολικά τοποθετήθηκε αθλητικός μικροεξοπλισμός και παπούτσια στο οδόστρωμα

Βασικοί πυλώνες των αιτημάτων τους συνοπτικά είναι η άμεση και ουσιαστική οικονομική στήριξη/αποζημίωση και το χρονικό πλάνο επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων.      

Διαμαρτυρία και στο Ρέθυμνο 

Σε μια συμβολική πράξη τοποθέτησαν αθλητικά παπούτσια και μικροεξοπλισμό των γυμναστηρίων τους στην είσοδο του δημαρχείου Ρεθύμνου, θέλοντας έτσι να δείξουν ότι το ποτήρι της αγανάκτησης έχει πλέον ξεχειλίσει, τα μέλη των αδειοδοτημένων γυμναστηρίων και στο Ρέθυμνο. Μέσω της καθιστικής διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το μεσημέρι, τόνισαν πως οι επιχειρήσεις τους πλέον αργοσβήνουν.  

Τα μέλη του κλάδου ζητούν να τους δοθεί ένα σαφές σχέδιο για τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους και κυρίως οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία. Σε διαφορετική περίπτωση όπως λένε θα αναγκαστούν να κλείσουν δια παντός πριν καν ανοίξουν.  

Και στο Ρέθυμνο πάντως, τα μέλη των αδειοδοτημένων γυμναστηρίων του νομού, υποστηρίζουν πως η στήριξη από τις επιστρεπτές προκαταβολές που έδωσε η κυβέρνηση, ήταν η μικρότερη που έλαβαν σε σύγκριση με άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Η  κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο του «σχεδίου σωτηρίας των γυμναστηρίων». 

        

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News