Σπ. Λιβανός: Με ταχύτητα και δικαιοσύνη θα αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί

Κρήτη
Σπ. Λιβανός: Με ταχύτητα και δικαιοσύνη θα αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα γίνει εξειδικευμένη καταγραφή ζημιών ανά καλλιέργεια

Όλες οι ζημιές από τους πρόσφατους παγετούς που έπληξαν ένα μεγάλο μέρος της Περιφέρειας, θα αποζημιωθούν με ταχύτητα, δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη και του ΚΚΕ, Γιάννη Δελλή.

Η πραγματική εικόνα των ζημιών από τον παγετό, όπως είπε ο κ. Λιβανός, θα είναι εφικτό να εκτιμηθεί μετά την καρποδεσία, δηλαδή στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου και διαβεβαίωσε ότι έχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ, ενώ έχουν γίνει προσλήψεις επί πλέον 146 γεωπόνων από τη λίστα του ΕΛΓΑ.

«Θα υπάρξει μέριμνα για εξειδικευμένη καταγραφή των ζημιών ανά χωράφι,  με προσοχή και σχολαστικότητα, ώστε αφενός να μην υπάρξει ούτε μια περίπτωση μη καταγραφής ζημιάς παραγωγού και αφετέρου να αποφευχθούν οι επιτήδειοι που θα επιδιώξουν να επωφεληθούν, ενώ δεν έχουν υποστεί καμία ζημία, ζημιώνοντας πάντα τους πληγέντες συναδέλφους τους», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Ο κ. Λιβανός, αφού αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, συνοδεία του ιδίου στην πληγείσα Κορινθία και στην σύσκεψη που είχε σήμερα το πρωί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ενημέρωσε για τα επόμενα βήματα, τα οποία θα γίνουν για την στήριξη των αγροτών και ζήτησε από την αντιπολίτευση να μην ενθαρρύνει μαξιμαλιστικά αιτήματα αλλά να παραμένει πιστή και ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας. "Είναι κρίσιμο, δεδομένου και των σφιχτών δημοσιονομικών πλαισίων να αποζημιώσουμε όσους επλήγησαν" είπε ο κ. Λιβανός και ενημέρωσε επιπλέον ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλία επικοινωνίας με τους ομολόγους του των χωρών του νότου, που και αυτές επλήγησαν από τους πρόσφατους παγετούς, ώστε να υπάρξει κοινή αντίδραση σε επίπεδο Ε.Ε..

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News