Κρήτη

Διευθυντές Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου: Καταγγέλουν την «βιαιοπραγία σε βάρος διευθυντή στο 1ο ΕΠΑΛ»

«Δέχτηκε επίθεση από πολίτη, γονέα εξωσχολικού, τον οποίο ως όφειλε θέλησε να απομακρύνει από το χώρο του σχολείου»

Ανακοίνωση για το περιστατικό «βιαιοπραγίας σε βάρος διευθυντή στο 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου» εξέδωσαν οι διευθυντές/διευθύντριες σχολικών μονάδων Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, τονίζοντας πως «το διάστημα της πανδημίας του Κορωνοϊού έχουμε γίνει αποδέκτες φαινομένων βίας, λεκτικής αλλά και σωματικής, απειλών από τρίτα άτομα και από γονείς μαθητών μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στην δοκιμασία του συναδέλφου διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου. Ο συνάδελφος δέχτηκε επίθεση από πολίτη, γονέα εξωσχολικού, τον οποίο ως όφειλε θέλησε να απομακρύνει από το χώρο του σχολείου.

Προκειμένου λοιπόν να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, στα οποία πρώτιστο είναι η σωματική ασφάλεια των μαθητών του σχολείου του, έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Ως εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί καταδικάζουμε τέτοιες πράξεις. Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια βίας, που δεν έχει, όπως είναι φυσικό, καμία θέση σε οποιοδήποτε σχολικό χώρο.

Οι απειλές και οι μηνύσεις με αυτή ή και με άλλες ανάλογες αφορμές, μας βρίσκουν όλους αντίθετους. Δηλώνουμε πως με κάθε μέσο, αλλά κυρίως με τη δύναμη με την οποία μας τροφοδοτεί το λειτούργημα του εκπαιδευτικού και η πίστη μας σε πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, δε θα επιτρέψουμε να διεισδύσουν στο χώρο του σχολείου παρόμοιες πράξεις και λογικές.

Ιδιαίτερα η θέση του διευθυντή σχολικής μονάδας, ως θέση ευθύνης, ταυτίζεται με την προσφορά και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου και την προστασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

Το διάστημα της πανδημίας του Κορωνοϊού έχουμε γίνει αποδέκτες φαινομένων βίας, λεκτικής αλλά και σωματικής, απειλών από τρίτα άτομα και από γονείς μαθητών μας. Η τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται από την Πολιτεία αντιστοιχούν σε υπηρεσιακή υποχρέωση μας.

Αποτελούν επιπλέον τον μόνο σύννομο δρόμο προκειμένου να διασφαλιστεί το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας, και στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας. Σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του, μπορεί με σύννομους τρόπους να διεκδικεί την αλλαγή των νόμων και των εγκυκλίων, μέχρι τότε όμως είναι υποχρεωμένος να τους σέβεται. Σε καμία δε περίπτωση δεν μπορεί να στρέφεται εναντίον ανθρώπων που αγωνίζονται με ευσυνειδησία να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους.

Ως εκπαιδευτικοί είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τη λειτουργία του σχολείου ως ένα θεσμό, όπου η φωνή εκάστου μέλους του μπορεί να εκφραστεί μέσα στο πλαίσιο του σεβασμου και της αξιοπρέπειας. Αυτό διδάσκουμε με λόγια και κυρίως με την καθημερινή μας πράξη και δράση. Για την εκπαιδευτική κοινότητα η βία, κάθε μορφής, δεν έχει θέση σε ένα Δημοκρατικό σχολείο το οποίο υπερασπιζόμαστε και υπηρετούμε.

Οι διευθυντές/διευθύντριες σχολικών μονάδων Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια