Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ένταση μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών

Κρήτη
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ένταση μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αδιαθεσία της συνηγόρου υπεράσπισης επίσπευσε τη διακοπή της δίκης

Το πρωί της Τετάρτης 21 Απριλίου αναμένεται να συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη για τη διπλή δολοφονία στα Ανώγεια το Μάιο του 2020.

Θύματα της διπλής δολοφονίας ήταν ο 63χρονος μαντιναδολόγος, Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος συγχωριανός του, Γιώργος Ξυλούρης.

Σημειώνεται πως στο εδώλιο βρίσκεται ο 30χρονος γιος του Καλομοίρη, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε επτά φορές τον 30χρονο συγχωριανό του, όταν αντίκρυσε τον πατέρα του νεκρό έξω από το σπίτι τους στο Περαχώρι. Πέρα από τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, κατηγορείται και για την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς μία από τις βολίδες που διαπέρασε το σώμα του 30χρονου, έπληξε στην κνήμη έναν άλλο Ανωγειανό, που βρέθηκε στο σημείο.

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα, Παρασκευή, έπειτα από διακοπή της την περασμένη Δευτέρα.

Σήμερα κατέθεσαν, συνολικά, 5 μάρτυρες, συγγενείς και των δύο θυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως, καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ήταν εμφανής η ένταση μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Περί τις 2 το μεσημέρι, η συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου κατηγορούμενου, κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη, αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να παρέμβει γιατρός.

Ως εκ τούτου, η Έδρα ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης και τη συνέχισή της την Τετάρτη.

Συνολικά στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 30 μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News