«Ορθόδοξος Λόγος»: Εξομολόγηση και νέο ξεκίνημα

Κρήτη
«Ορθόδοξος Λόγος»: Εξομολόγηση και νέο ξεκίνημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή 18 Απριλίου, 16:30 – 17:20

Όλοι μας πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει ότι, δυστυχώς και παρόλη την θέληση μας, πέφτουμε σε πράγματα, τα οποία δεν θα θέλαμε να τα έχουμε κάνει. Ποιος δεν το έχει ζήσει αυτό; Ιδίως όταν αυτό επαναλαμβάνεται, τα λάθη πληθαίνουν και γίνονται αδυναμίες μας, πάθη μας, σιγά σιγά δεσμεύουν την ελευθερία μας, τραυματίζουν και βαραίνουν την ψυχή μας.

Το να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε αδυναμίες είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την θεραπεία μας. Δεν είναι πάντοτε εύκολο. Απαιτεί θάρρος ενώπιον του ίδιου μας του εαυτού. Ωστόσο, ο Θεός σιωπηλά και πολλές φορές για χρόνια, μας αναμένει με υπομονή να μας ελευθερώσει από όλα όσα μας βαραίνουν, να σβήσει όλα τα περασμένα και να δώσει νέο ξεκίνημα και νόημα στην ζωή μας. Μόνο και μόνο, αρκεί να θέλουμε.

Το Μυστήριο της Εξομολόγησης, ένα από τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας μας, αποτελεί μέγιστο δώρο του Θεού για εμάς. Οι Πατέρες της Εκκλησίας αναφέρουν πως εάν η αμαρτία είναι το τραύμα, η μετάνοια είναι το φάρμακο· είναι το ευλογημένο δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Μόνο όσοι έχουν ειλικρινά εξομολογηθεί, μπορούν να περιγράψουν το τι νιώθουν κατά την εξομολόγηση, στο βαθμό που κάτι τέτοιο περιγράφεται.

Στην εκπομπή "Ορθόδοξος Λόγος" της Κυριακής 18.04.2021, ώρες 16:30'-17:20',  με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, κατατίθενται εμπειρίες απλών ανθρώπων από το Μυστήριο της εξομολόγησης και την ενίσχυση που λαμβάνουν για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Ιωάννης Λίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News