Ο καιρός στην Κρήτη: Νοτιάδες, σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Νοτιάδες, σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική και Νότια Ελλάδα - Έντονη μεταφορά σκόνης το Σάββατο

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται στο νησί μας κυρίως το Σάββατο, όπου σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ενώ κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι νότιοι άνεμοι και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, την Παρασκευή 16 Απριλίου, η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας και μικρή πτώση στα κεντρικά τμήματα, ενώ το Σάββατο 17/04 θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα.

Συνολικά, το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο η άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική Ελλάδα θα είναι της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου και ακόμα μεγαλύτερη στην Κρήτη.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη άνοδος των  μεγίστων θερμοκρασιών τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 17/04, συγκριτικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Παρασκευής 16/04.

Παράλληλα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, λόγω της επικράτησης ανέμων νότιων διευθύνσεων στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας, αναμένεται να εκδηλωθεί έντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Η ημέρα με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι το Σάββατο 17/04, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

Ο καιρός στην Κρήτη

Παρασκευή: Αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο: Αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 7 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει κι άλλη άνοδο, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή: Έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή: Αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί - ανατολικοί έως 4 Μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 20 βαθμοί Κελσίου.

Σάββατο: Αρκετά σύννεφα το πρωί, αραιή συννεφιά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο ενδέχεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. 

Κυριακή: Έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Θα πνέουν μεταβλητοί οι άνεμοι, οι οποίοι θα είναι ασθενείς. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παρασκευή: Αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς. Το θερμόμετρο θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο: Ίδιο το σκηνικό του καιρού, με αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή: Έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρασκευή: Αραιή συννεφιά κυρίως το πρωί, ενώ στη διάρκεια της ημέρας, ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο: Αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή: Έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News