Κεγκέρογλου: «Άδικη εξαίρεση γονέων από τη μείωση του φοιτητικού ενοικίου»

Κρήτη
Κεγκέρογλου: «Άδικη εξαίρεση γονέων από τη μείωση του φοιτητικού ενοικίου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαίρεση γονέων, πληττόμενων ελεύθερων επαγγελματιών

Με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου, κατατέθηκε ερώτηση στο Υπουργείο Οικονομικών, με την οποία οι Βουλευτές επισημαίνουν την άδικη εξαίρεση των γονέων, πληττόμενων ελεύθερων επαγγελματιών, από τη μείωση του φοιτητικού ενοικίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Έχει περάσει πάνω από ένα έτος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και θεσπίζονται Νόμοι που περιλαμβάνουν μέτρα στήριξης και ευνοϊκές, υποτίθεται, ρυθμίσεις για τους πολίτες, με σκοπό την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, εμπεριέχοντας όμως προϋποθέσεις και δικλείδες που αποκλείουν αρκετούς συμπολίτες μας.

Αυτού του είδους η πολιτική κάθε άλλο παρά ενισχύει το αίσθημα δικαίου της Κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι μάταια αναμένουν την ενίσχυσή τους από την Πολιτεία που σταδιακά εξαγγείλει παρεμβάσεις και μεγαλεπήβολα Προγράμματα, τα οποία στην πράξη απευθύνονται σε ορισμένους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μέτρο που έχει θεσπιστεί για τη μείωση ενοικίου των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Έχουμε λάβει αρκετές διαμαρτυρίες πολιτών, καθώς η εν λόγω ρύθμιση απευθύνεται μόνο στους φοιτητές όπου ο ένας τουλάχιστον γονέας είναι εργαζόμενος σε πληττόμενη επιχείρηση και έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας του, λόγω των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού Covid -19. Τι γίνεται όμως για τους φοιτητές που ο ένας τουλάχιστον γονέας είναι ελεύθερος επαγγελματίας και η επιχείρησή του ανήκει στους πληττόμενους κλάδους; Καμία μέριμνα.

Ακόμα και στην τελευταία επέκταση που κάνατε στη συγκεκριμένη διάταξη, στο Ν. 4753/2020, δεν συμπεριλάβατε τους γονείς ελεύθερους επαγγελματίες που και αυτοί αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες οικονομικά προβλήματα με σοβαρή μείωση στα εισοδήματά τους ή πολλές φορές και μηδενικά από τις κλειστές επιχειρήσεις με απόφαση μάλιστα του κράτους για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Η αδικαιολόγητη αυτή παράλειψη δείχνει για μία ακόμη φορά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε την κατάσταση που βιώνουμε από το Μάρτιο του 2020, καθώς ενώ περιλαμβάνετε τους πληττόμενους ελεύθερους επαγγελματίες σε άλλες σχετικές ρυθμίσεις, για τη μείωση των φοιτητικών ενοικίων δεν γίνεται καμία αναφορά.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  1. Προτίθεστε να προβείτε σε νομοθετική ρύθμιση για την αποκατάσταση της αδικίας απέναντι στους γονείς ελεύθερους επαγγελματίες που ανήκουν στους πληττόμενος ΚΑΔ και πληρώνουν ολόκληρο το φοιτητικό ενοίκιο του παιδιού τους;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε οι γονείς που ήδη έχουν λάβει αρνητική απάντηση από την ΑΑΔΕ, να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση ένταξης στην εν λόγω ρύθμιση μετά την τροποποίησή της;

Οι ερωτώντες Βουλευτές: Βασίλειος Κεγκέρογλου,Χρήστος Γκόκας, Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης, Χαρά Κεφαλίδου και Μιχάλης Κατρίνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News