Επιτροπή ειδικών: Σκέψεις για αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της Κρήτης

Κρήτη
Επιτροπή ειδικών: Σκέψεις για αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι περιοχές του νησιού που βρίσκονται στο «επίκεντρο» των συζητήσεων

Στο «επίκεντρο» των εμπειρογνωμόνων βρέθηκε χτες ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας, ενώ αρκετές περιοχές της Κρήτης φαίνεται πως απασχόλησαν τους ειδικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση που φαίνεται να «κλειδώνει» είναι η ένταξη ενός ακόμη Δήμου της Κρήτης στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο επιτήρησης, μετά τους Δήμους Ανωγείων και Χανίων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Δήμο Ρεθύμνου στον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες παρατηρείται επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου και αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες 15 ημέρες, ενώ ένα ακόμη στοιχείο που προβληματίζει τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών Covid, στο Νοσοκομείο της πόλης.

Η κατάσταση αναμένεται να επαναξιολογηθεί και αύριο με τις τελικές αποφάσεις να τοποθετούνται χρονικά στο απόγευμα της Παρασκευής.

Μεγαλύτερη επιβάρυνση παρατηρείται εντός της πόλης του Ρεθύμνου όπου καταγράφονται τα περισσότερα ενεργά κρούσματα εντός της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Παράλληλα στους εναπομείναντες Δήμους, Μυλοποτάμου, Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου παρατηρείται μικρότερο ιικό φορτίο σε σχέση με τους Δήμους Ανωγείων και Ρεθύμνου όμως δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς τα δεδομένα μπορούν να μεταβληθούν.

Τέλος, στο «τραπέζι» των ειδικών τέθηκε και η επιδημιολογική εικόνα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με την κατάσταση να αναμένεται να επανεκτιμηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, αξιοποιώντας τα στοιχεία από τα rapid tests κα τα self tests που θα συγκεντρωθούν τις ερχόμενες ημέρες.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στοχευμένα σε περιοχές της ενδοχώρας του Ηρακλείου και η κατάσταση – εκτός απροόπτου – θα αξιολογηθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς να αναμένονται ανακοινώσεις αύριο.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση είναι δυναμική και δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθεί στην αυριανή σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων, με τις ανακοινώσεις να γίνονται αργότερα το απόγευμα της Παρασκευής, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News