Τα «Super & Mini Markets ΦΑΙΣΤΟΣ» στηρίζουν τα Παιδικά χωριά SOS

Κρήτη
Τα «Super & Mini Markets ΦΑΙΣΤΟΣ» στηρίζουν τα Παιδικά χωριά SOS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν το Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Ηρακλείου

Εταιρική κοινωνική ευθύνη για τα «Super & Mini Markets ΦΑΙΣΤΟΣ», σημαίνει ορθή αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Όπως αναφέρoυν σε ανακοίνωση:

Σαν μετοχική & όχι απρόσωπη εταιρία είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι με το κοινωνικό και περιβαλλοντολογικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούμαστε, επομένως αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί  απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Σεβόμαστε τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας. Σεβόμαστε τον άνθρωπο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την παροχή ίσων ευκαιριών.

Με μοναδικό σκοπό να καλύψουν την ανάγκη κάθε παιδιού τα  Super & Mini Markets ΦΑΙΣΤΟΣ αναλαμβάνει να υποστηρίξει μέσω του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Ηρακλείου των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος την οικογένεια που βρίσκεται σε κρίση.

Μπορείτε όλοι εσείς να συμβάλετε με την προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας στα καλάθια τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα στα καταστήματα των super & mini markets ΦΑΙΣΤΟΣ και τα οποία θα μοιράζονται στις οικογένειες που υποστηρίζονται από το Κέντρο Στήριξης.

Στην Κρήτη, το έργο των Παιδικών Χωριών SOS ξεκίνησε στο Ηράκλειο το 2012 με τη δημιουργία του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας με στόχο την υποστήριξη της οικογένειας που είναι σε κρίση, μέσω του οποίου έχουν λάβει ουσιαστική υποστήριξη πάνω από 950 οικογένειες και 2050 παιδιά.

Σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας είναι η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής πρόληψης στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενδυνάμωσης της βιολογικής οικογένειας έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διάλυσής της και κατά συνέπεια η ένταξη των παιδιών σε δομές ιδρυματικής φιλοξενίας.

Οι υπηρεσίες που παρέχει δωρεάν το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας είναι οι εξής:

  • Εκτίμηση
  • Διάγνωση παιδιών και γονέων
  • Συστηματική συμβουλευτική γονέων
  • Ψυχολογική υποστήριξη
  • Ψυχοθεραπευτική παρέμβαση
  • Εκπαιδευτική στήριξη
  • Δημιουργική απασχόληση
  • Υλική βοήθεια

Παράλληλα, από την αρχή του 2018 ξεκίνησε στη Φοινικιά Ηρακλείου η λειτουργία του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, του τέταρτου Παιδικού Χωριού SOS στην Ελλάδα. Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε έκταση 5 στρεμμάτων, και αποτελείται από 3 σπίτια οικογενειών SOS που φιλοξενούν σήμερα 25 παιδιά.

Για οποιαδήποτε πληροφορία αναφορικά με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Ηρακλείου των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, τις υπηρεσίες που παρέχονται, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2810-222610 & 2810-222670 καθώς και γραπτώς στο email: [email protected]. Επίσης πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη σελίδα των καταστημάτων ΦΑΙΣΤΟΣ www.smfaistos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News