Κρήτη

Σήφης Βαλυράκης: Δεύτερη αυτοψία για τον θάνατό του

Ορίστηκε και δεύτερος ναυπηγός δικαστικός πραγματογνώμονας  

Δεύτερο ναυπηγό δικαστικό πραγματογνώμονα όρισε το λιμεναρχείο Ερέτριας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση για το θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη.

Μάλιστα, ήδη έχει γίνει και δεύτερη αυτοψία στο φουσκωτό σκάφος του 78χρονου.

Στο σημείο κλήθηκαν οι δυο δικηγόροι κ.κ. Φωτάκης, Σπύρου, που υπήρξαν προσωπικοί φίλοι του Σήφη, ενώ στην Ερέτρια έσπευσε ο Αθηναίος ποινικολόγος και νομικός σύμβουλος της οικογένειας Γιάννης Παγορόπουλος.

Στην Ερέτρια και ο αδελφός της Συζύγου του

Παρουσία του λιμενάρχη ο αδελφός της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, παρακολουθούσε σκεπτικός την διαδικασία, ενώ ο μηχανολόγος-τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Αναστάσιος Δέδες, διατύπωσε τις σοβαρές επιφυλάξεις του, ο πρώην υπουργός να χτυπήθηκε απ’ την δική του προπέλα, καθώς η θέση στην οποία καθόταν μέσα στο φουσκωτό «δεν συνάδει» με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Με την πλάτη στη θάλασσα ο πρώην Υπουργός

Ο Σήφης Βαλυράκης, δεινός ψαροντουφεκάς, καθόταν στο μέσον της δεξιάς πλευράς του φουσκωτού, δίπλα ακριβώς από το χειριστήριο που κατηύθυνε την 40αρα δίχρονη εξωλέμβια μηχανή. Φορούσε την καταδυτική στολή, ήταν με την πλάτη στη θάλασσα και επομένως, εφόσον το σκάφος ήταν εν κινήσει, δεν θα μπορούσε –κατά τον κ. Δέδε- το σώμα του να πέσει «σύριζα» και να ευθυγραμμιστεί με την προπέλα της μηχανής.  Ο ποινικολόγος Γιάννης Παγορόπουλος, πάντως όπως έχει αναφέρει το newsit.gr, έχει διατυπώσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την έρευνα των τοπικών αρχών αφού μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί η ψαρόβαρκα και φυσικά ο ιδιοκτήτης της που με βάση ντόπιο κάτοικο λογομαχούσε και έκανε κύκλους γύρω απ’ το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη για να τον εξαναγκάσει να φύγει απ’ την «δική» του περιοχή.

Ανοίγει μέτωπα η ιατροδικαστική έκθεση

Σ’ αυτές τις ενστάσεις ήρθε να προστεθεί και η ιατροδικαστική έκθεση της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας που πέραν των χτυπημάτων στο λαιμό που είναι συμβατά με χτύπημα προπέλας, έχουν διαπιστωθεί κατά την ίδια άλλα δυο χτυπήματα σ’ άλλο σημείο του σώματος από «θλών και αμβλύ όργανο» που δεν είναι όμως η προπέλα. Πάντως και ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή, στάθηκε αδύνατον να «ταυτοποιήσει» αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε απ’ την δική του προπέλα καθώς και να υπήρχαν στη «φτερούγα» ίχνη από DNA, αυτά εξαφανίστηκαν απ’ το αλμυρό νερό καθώς για αρκετή ώρα η μηχανή ήταν σε λειτουργεία και το φουσκωτό έπλεε ακυβέρνητο.

«Άφαντη» η ψαρόβαρκα

Το είδος των χτυπημάτων θα μπορούσε να «προσδιοριστεί» μόνο αν είχε βρεθεί η «επίμαχη» προπέλα ενός άλλου σκάφους ή μιας άλλης ψαρόβαρκας. Και αυτό στην περίπτωση που τα πτερύγιά της ήταν σαφώς μεγαλύτερα ή μικρότερα σε μέγεθος απ’ την προπέλα που έχει η μηχανή του σκάφους του πρώην υπουργού. Πάντως, πέραν των δυο ιατροδικαστών, κάνεις άλλος εκ των τεχνικών συμβούλων δεν έχει παραδώσει την έκθεσή του στις αρμόδιες προανακριτικές και δικαστικές αρχές, για το θάνατος του Σήφη Βαλυράκη που σημειώθηκε στης 24 Γενάρη.

Πηγή: Newsit.gr

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια