Θανατηφόρο τροχαίο στη Γαύδο: Όσα λέει ο οδηγός του Ι.Χ. για τις τελευταίες στιγμές της Κορίνας - Η μητέρα της πιστεύει πως έπεσε μόνη στο γκρεμό

Κρήτη
Θανατηφόρο τροχαίο στη Γαύδο: Όσα λέει ο οδηγός του Ι.Χ. για τις τελευταίες στιγμές της Κορίνας - Η μητέρα της πιστεύει πως έπεσε μόνη στο γκρεμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συνοδηγός της 25χρονης φοιτήτριας, Πέτρος Γασπαράκης, μίλησε για το τροχαίο δυστύχημα στη Γαύδο - Η μητέρα της αμφισβητεί τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος

Για το τροχαίο δυστύχημα που στέρησε τη ζωή από την 25χρονη Κορίνα, αλλά και για τις τελευταίες στιγμές της αδικοχαμένης φοιτήτριας μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο οδηγός του μοιραίου Ι.Χ., Πέτρος Γασπαράκης.

Την ίδια στιγμή, η μητέρα της νεαρής φοιτήτριας υποστηρίζει πως ο Κρητικός συνοδηγός δεν βρισκόταν στο μοιραίο όχημα τη στιγμή που έπεσε στο γκρεμό.

Σήμερα, Τετάρτη, φίλοι και συγγενείς θα της πουν το τελευταίο αντίο στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Καναλίων στην Κέρκυρα.

Οι τελευταίες στιγμές της άτυχης 25χρονης

«Το γιατί δε δόθηκε σήμα να σηκωθεί νωρίτερα το ελικόπτερο, θα σας το πει ο γιατρός.», εξήγησε ο κ. Γασπαράκης σε εκπομπή του Mega.

«Οι διασώστες πήγαν με σχοινιά, ήταν δύσκολο να κατέβουν. Μου πήρε μισή ώρα να ανέβω από το γκρεμό. Πήγα να ξαναπέσω, πιάστηκα από κάτι ρίζες», συνέχισε ο ίδιος την περιγραφή του.

«Με το που τουμπάραμε, βγήκα από τη μεριά του συνοδηγού, έβγαλα και την Κορίνα και μου έλεγε ότι πονούσε το πόδι της. Της έριξα μια κουβέρτα, βρήκα το κινητό μου, και επειδή δεν είχα σήμα της είπα ότι πρέπει να ανέβω. Τη χαιρέτισα για τελευταία φορά και πήγα πάνω. Όταν πήρα το 166 περιέγραψα τη βαρύτητα του συμβάντος και λέω από μόνος μου ότι χρειάζεται αεροδιακομιδή. Μετά πήρα και στο ιατρείο στη Γαύδο. Ο γιατρός σε 10-12 λεπτά ήταν εκεί. Από το ΕΚΑΒ μας έλεγαν απλά εντάξει. Το ελικόπτερο έφτασε γύρω στις 11 και μισή», πρόσθεσε ο κ. Γασπαράκης.

«Ο γιατρός όταν ήρθε μου είπε να πάμε, και εκείνη την ώρα ήρθαν οι πυροσβέστες. Ο γιατρός με πήγε στο ιατρείο και γύρισε στο σημείο του συμβάντος. Οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να την ανεβάσουν», είπε ακόμα ο ίδιος.

Στην εκπομπή μίλησε και ο κ. Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, αναφορικά με το γιατί υπήρξε καθυστέρηση στη διακομιδή της κοπέλας.

«Το ΕΚΑΒ έχει καταγραφεί η κλήση στις 06.15, ενημερώθηκε ο συντονιστής του ΕΚΑΒ. αυτά καταγράφονται. Εμείς δεν έχουμε βάση ΕΚΑΒ στη Γαύδο, ενημερώσαμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ήμασταν σε ετοιμότητα αν γινόταν αεροδιακομιδή, όπως έγινε. Το ΕΚΑΒ σε τέτοιες καταστάσεις δεν κάνει έρευνα και διάσωση σε γκρεμούς ή στη θάλασσα. Όταν φτάνει η πυροσβεστική και η αστυνομία στο σημείο περιμένουμε να μας πουν τι θα γίνει, αν θα γίνει αεροδιακομιδή, αν θα γίνει μεταφορά μέσω λιμενικού. Από τη στιγμή που έφτασε η πυροσβεστική στο σημείο, ενημερώνονται τα συγκεκριμένα σωστικά μέσα. Δύο περιπτώσεις υπήρχαν, ή να επέμβει η ΕΜΑΚ ή το Λιμενικό», σημείωσε ο κ. Μαθιόπουλος.

Ερωτηματικά από τη μητέρα της

«Είμαστε κομμάτια όλοι, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Δεν υπάρχουν λόγια. Το έμαθα από μία φίλη της που με πήρε τηλέφωνο και μετά με πήρε και η αστυνομία. Από την πλευρά της αστυνομίας γίνεται έρευνα. Το παιδί με το οποίο ήταν μαζί και εγώ μίλησα μαζί του την Κυριακή το βράδυ που ήταν στο νοσοκομείο στα Χανιά λέει ότι έφτασαν μαζί μέχρι το τέλος του γκρεμού, αλλά αυτός έχει μόνο δύο γρατζουνιές. Το παιδί μου έσπασε πλευρά, διαλύθηκε όλη», είπε η μητέρα της 25χρονης.

«Μέσα στο αμάξι ήταν και οι δύο και πήγαν όπως είπε να βάλουν μπροστά τη μηχανή για να ανάψουν το καλοριφέρ επειδή κρύωναν και έφυγε το αμάξι. Αυτός λέει ότι έφτασε κάτω μαζί με την Κορίνα.

Αυτός λέει ότι μετά σκαρφάλωσε πάνω επειδή δεν είχε σήμα για να μπορέσει να ειδοποιήσει για βοήθεια. Η Κορίνα κατέληξε γιατί άργησαν πολύ να φτάσουν στο σημείο. Επειδή δεν υπήρχε ελικόπτερο στα Χανιά και έφεραν από Αθήνα…

Εάν έπεφτε μαζί με την Κορίνα στον γκρεμό έπρεπε να ήταν πολύ χτυπημένος. Και πώς μπόρεσε και ανέβηκε όλο τον γκρεμό για να βρει σήμα και να φέρει βοήθεια; Δεν ξέρω. Για αυτό γίνεται έρευνα. Σενάρια υπάρχουν πολλά, αλλά τι να λέμε τώρα, θα μιλήσουν οι ειδικοί… Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι αυτός δεν έφυγε κάτω μαζί με το αμάξι» σημείωσε.

«Αν είχαν πάει για βοήθεια πιο νωρίς το παιδί μου θα ήταν ζωντανό. Μόνο αυτός και η Κορίνα ξέρουν τι έγινε εκεί» τόνισε.

Πηγή: eleftherostypos.gr, newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News