Οργή για την εκδήλωση που σχεδίαζαν ναζιστές στην Κρήτη - Μέλος αστυνομικός του Α.Τ Ραφήνας

Κρήτη
Οργή για την εκδήλωση που σχεδίαζαν ναζιστές στην Κρήτη - Μέλος αστυνομικός του Α.Τ Ραφήνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για τους Έλληνες που συμμετέχουν στην Ένωση

Mπορεί να ακυρώθηκε η φιέστα της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» που σύμφωνα με την καταγγελία του Αριστομένη Συγγελάκη θα επισκέπτονταν το Μάιο τη μαρτυρική Μεγαλόνησο για «να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών» κάνοντας λόγο για ναζιστική φιέστα στην Κρήτη, ωστόσο οι αντιδράσεις δεν έχουν τέλος.

Εξίσου εξοργιστικό είναι ότι μεταξύ των μελών της Ένωσης αυτής φιγουράρουν και τα ονόματα Ελλήνων από τους οποίους μάλιστα ο ένας είναι εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας. Ονομάζεται σύμφωνα με το notioanatolika.gr Παρασκευάς Καζάς και πρόσφατα μάλιστα κατετάγη τρίτος στη γενική κατηγορία με αλεξίπτωτο κατά τη διάρκεια των πρώτων πανελληνίων αγώνων αστυνομικών αλεξιπτωτιστών.

Μάλιστα υπάρχει και σχετικό δημοσίευμα σε αστυνομικές ιστοσελίδες με συγχαρητήρια που του απονέμουν συνάδελφοί του και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πέραν του κ. Καζά ως μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών – υμνητών των σφαγέων του Γ' Ράιχ στην Κρήτη εμφανίζονται και οι Βασίλειος Κολιός (παρουσιάζεται ως ανθυπολοχαγός ή υπαστυνόμος Β' αν είναι αστυνομικός), Σταύρος Δικαίος (παρουσιάζεται ως Λοχίας) και Νικόλαος Αγγελινιός (παρουσιάζεται ως λοχίας αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είναι έφεδρος).

Ο κ. Καζάς και οι άλλοι τρεις Έλληνες μάλιστα τιμήθηκαν με το μετάλλιο εξαιρέτων υπηρεσιών των Αερομεταφερόμενων Ουκρανικών Δυνάμεων (Ukrainian Airborne Medal for Excellent Service) κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Κίεβο (το 2020) από τους Ουκρανούς βετεράνους αλεξιπτωτιστές οι οποίοι τίμησαν συνολικά την Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών για την... προσφορά της.

Και βέβαια είναι κρίμα η δραστηριότητα των εν λόγω αστυνομικού να δημιουργεί εντυπώσεις για το σύνολο των συναδέλφων του οι οποίοι υπηρετούν στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα και κάνουν ευσυνείδητα το καθήκον τους προασπίζοντας την ασφάλεια των πολιτών μιας μεγάλης περιοχής της Ανατολικής Αττικής. 

ΓΕΕΘΑ: "Δεν είχαμε επίσημο αίτημα"

Υπό το βάρος των αντιδράσεων οι υμνητές του Γ' Ράιχ «κατέβασαν» την αφίσα για την οργάνωση της προκλητικής εκδήλωσης ενώ το ΓΕΕΘΑ επιμένει ότι δεν είχε ποτέ επίσημο αίτημα για τη διενέργεια αλμάτων από τους συγκεκριμένους, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Εν τω μεταξύ η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών (ΛΕΚΑΛ) σε ανακοίνωσε που εξέδωσε χαρακτήρισε την αφίσα εμετική τονίζοντας ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την προκλητική αυτή ενέργεια και τους οργανωτές της.

Απαντήσεις ζήτησε ο Αρναουτάκης

Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρεια Κρήτης, με τον Σταύρο Αρναουτάκη να σπεύδει να ενημερώσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητώντας απαντήσεις στο ερώτημα αν έχει υποβληθεί αίτημα για την πραγματοποίηση αλμάτων από αλεξιπτωτιστές, και πολύ περισσότερο αν έχει δοθεί μια τέτοια άδεια.

Στον υπουργό Εθνικής Άμυνας απευθύνθηκαν ο ένας μετά τον άλλο και οι βουλευτές της Κρήτης, που αντέδρασαν άμεσα και με οργή στην προκλητική και ανιστόρητη πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης που εμφανίζεται να έχει έδρα στην Ιταλία, και να έχει ως μέλη ακραία στοιχεία από όλη την Ευρώπη. Μέλη, μάλιστα, στα οποία συγκαταλέγονται και κάποιοι Έλληνες, ανάμεσά τους και εν ενεργεία αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ...

Δήμος Πλατανιά: Αποτελεί ύβρη για τους Κρητικούς

O δήμαρχος Πλατανιά απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του Δήμου: «Ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, μετά από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο με τίτλο " Φιέστα" για τη "γενναιότητα" των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, με κοινοποίηση στον περιφερειάρχη Κρήτης και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, όπου μεταξύ των άλλων ανέφερε: "Κύριοι, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο την ύπαρξη ενημερωτικού-προπαγανδιστικού υλικού, από οργάνωση που αυτοαποκαλείται "Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές", με το οποίο προαναγγέλλουν δράσεις "μνήμης" για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές-κατακτητές, με πτώσεις αλεξιπτωτιστών, ενόψει και της επετείου των 80 ετών από τη Μάχη της Κρήτης.

Με δεδομένο ότι η παραπάνω προαναγγελλόμενη δράση αποτελεί ύβρη για τους Κρητικούς και για τους Έλληνες γενικότερα, παρακαλούμε να διερευνηθεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε έγκριση, για τη διενέργεια δράσεων της προαναφερόμενης οργάνωσης...".

Τελειώνοντας ο κ. Μαλανδράκης ανέφερε ότι "...σε κάθε περίπτωση, είμαστε αντίθετοι σε κάθε τέτοιου είδους δράση, η οποία αποτελεί προσβολή στη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία..."».

Η πρόκληση

Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών η οποία περιλαμβάνεται στο ημερολόγιο δραστηριοτήτων για τον μήνα Μάιο του 2021 αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτή η χρονιά σηματοδοτεί μια σημαντική επέτειο στην ιστορία του Στρατιωτικού Αλεξίπτωτου, την 80η επέτειο της γερμανικής αεροπορικής επίθεσης με την ονομασία Επιχείρηση Mercury (σ.σ.: Ερμής), η οποία έλαβε χώρα στις 20 Μαΐου 1941 κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η επιχείρηση ήταν η πρώτη στρατηγική αερομεταφερόμενη επιχείρηση που επιτεύχθηκε με επιτυχία στην ιστορία, και εμείς στους Ευρωπαίους Αλεξιπτωτιστές θέλουμε να τιμήσουμε την ανδρεία των Γερμανών αλεξιπτωτιστών (Fallschirmjäger) διοργανώνοντας το KRETA MEMORIAL, μια εκδήλωση ολόκληρης εβδομάδας στην Κρήτη που θα κορυφωθεί με ένα αναμνηστικό άλμα στο ιστορική ζώνη πτώσης»!

Γίνεται βέβαια σαφές από τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στην ανακοίνωση ότι η Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών δεν είναι τίποτα περισσότερο από υμνητές των ναζιστών σφαγέων του λαού της Κρήτης ο οποίος αντιτάχθηκε στην από αέρος εισβολή των ναζιστών στη Μεγαλόνησο.

Οι ναζιστές σκόπευαν να... τιμήσουν τους Γερμανούς Fallschirmjäger (Αλεξιπτωτιστές) που έπεσαν στην Κρήτη στη διάρκεια της Μάχης της Μεγαλονήσου, τον Μάιο του 1941 και συμμετείχαν στον σφαγιασμό εκατοντάδων Κρητικών επειδή ο λαός του νησιού αντιστάθηκε στην εισβολή του Γ' Ράιχ.

Εκτός από φιλοναζιστές και ανιστόρητοι

Δεν είναι μάλιστα καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι κάνουν αναφορά σε «επιχείρηση που επιτεύχθηκε με επιτυχία», όταν είναι γνωστά αφενός ότι οι ναζιστές αλεξιπτωτιστές υπέστησαν βαρύτατες απώλειες (3.800 νεκροί και 2.600 τραυματίες), αφετέρου η συγκεκριμένη επιχείρηση θεωρήθηκε το κύκνειο άσμα τους αφού δεν ξαναχρησιμοποιήθηκαν ποτέ στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από το Γ' Ράχι σε τέτοιας ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις.

Και σαν να μην έφτανε αυτό η ίδια αυτή Ένωση χρησιμοποιεί τη λέξη «ανδρεία» για τους στυγνούς αυτούς δολοφόνους ενός ολόκληρου λαού αφού επίσης είναι γνωστό ότι οι «ανδρείοι» αυτοί ευθύνονται για το Ολοκαύτωμα της Κανδάνου (στις 3 Ιουνίου 1941) στην επαρχία Σελίνου των Χανίων επειδή οι κάτοικοί της πολέμησαν ακόμη και με τα χέρια τους κατά των κατακτητών αλλά και για άλλα Ολοκαυτώματα κρητικών χωριών όπως στον Αλικιανό Χανίων και γύρω από τα χωριά Ρούματα, Πρασές, Σχοινές, Καρές, Βατόλακος, Φουρνές, Κουφός αλλά στο χωριό Μεσκλά στις 2/8/1941 όπου είτε εκτέλεσαν κατοίκους του είτε έστειλαν άλλους σε καταναγκαστικά έργα στη Γερμανία.

Και βέβαια το αποκορύφωμα ήταν το Ολοκαύτωμα της Βιάννου όπου στο χωριό Αμιράς εκτέλεσαν 100 περίπου αμάχους σε διάστημα 15 ωρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News