Σάλος με τη «φιέστα Γερμανών ναζιστών» στην Κρήτη: Απέσυραν την αφίσα

Κρήτη
Σάλος με τη «φιέστα Γερμανών ναζιστών» στην Κρήτη: Απέσυραν την αφίσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για την εμπλοκή Ελλήνων

Χιονοστιβάδα αντιδράσεων προκάλεσαν οι αναρτήσεις της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» και η καταγγελία του Αριστομένη Συγγελάκη ότι επισκέπτονται το Μάιο τη μαρτυρική Μεγαλόνησο για «να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών» κάνοντας λόγο για ναζιστική φιέστα στην Κρήτη. Μάλιστα διαφήμιζαν ακόμα και πτώσεις αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε, ωστόσο μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προβλήθηκαν, αφίσες και αναφορές «κατέβηκαν» από την ιστοσελίδα με συνοπτικές διαδικασίες.

Πάντως στο καλεντάρι της οργάνωσης η εκδήλωση παρέμενε καταχωρισμένη με αναλυτική αναφορά στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Όπως ανέφερε ο Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και Μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου Αριστομένης Συγγελάκης: «Για λόγους "πολιτικής ορθότητας" (κοινώς: ξεκάρφωμα) οι διοργανωτές - με τα ναζιστικά σύμβολα και τον απροκάλυπτο θαυμασμό προς το Γ' Ράιχ - συμπληρώνουν ότι, τάχα, θέλουν να τιμήσουν και "τη γενναιότητα των συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίοι, μαζί με Έλληνες στρατιώτες και Κρητικούς, πολέμησαν εναντίον των Γερμανών στη Μάχη της Κρήτης". Αυτή η υποκριτική και προκλητική συνάμα δήλωση κάνει ακόμη πιο εξοργιστικό το όλο εγχείρημα».

Απέσυραν αφίσες και αναφορές μετά τις αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις προκάλεσαν την άμεση απόσυρση της επίμαχης αφίσας. Το παράρτημα  στην Πολωνία σε ανακοίνωση ,που μετά την απέσυρε, υποστήριξε δήθεν δεν θα τιμούσαν τους Ναζί, αλλά την πτώση των Γερμανών (!!!) αλεξιπτωτιστών στη Κρήτη ως στρατιωτική αεροπορική επιχείρηση (!!!) μετά το απέσυραν και αυτή την αναφορά.

Η απάντηση της οργάνωσης European Paratroopers - Hellas

«ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Δημιουργήθηκε μεγάλη αναταραχή σχετικά με την προγραμματισμένη εκδήλωσή μας στην Κρήτη. Ως εκ τούτου, αποφάσισα να γράψω αυτό το μήνυμα για όσους δεν γνωρίζουν ποιοι είμαστε, ποια είναι τα συναισθήματά μας και τι κάνουμε. Είμαστε το Σωματείο ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ, ένας οργανισμός με 20 χρόνια ιστορίας που συγκεντρώνει στρατιωτικούς αλεξιπτωτιστές από κάθε ευρωπαϊκή Χώρα καθώς και παγκοσμίως. Έχουμε ιδρυτικά μέλη από το Σύνταγμα Βρετανών Αλεξιπτωτιστών, την Ιταλική Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών Folgore, τους Γερμανούς Αλεξιπτωτιστές Fallshirmjägers και τους Σοβιετικούς Αλεξιπτωτιστές VDV, χώρες που κατά τη διάρκεια του τελευταίου παγκόσμιου πολέμου πολεμούσαν μεταξύ τους.

Είμαστε ενωμένοι με μια δυνατή Αδελφοσύνη που ξεπερνά όλα τα προηγούμενα ιστορικά γεγονότα!

Πιστεύουμε στην αληθινή Αδελφότητα των Αλεξιπτωτιστών και στην Ευρωπαϊκή Ενότητα και στα Δημοκρατικά Ιδεώδη, αφού για δύο δεκαετίες προωθούμε τη διεθνή φιλία. Έχουμε μέλη από κάθε ευρωπαϊκή χώρα, από την Πορτογαλία έως τη Ρωσία και από την Ισλανδία έως την Κύπρο, καθώς και σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως η Βραζιλία, η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες, η Αργεντινή, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Νότια Αφρική, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, ο Λίβανος, Η Σιγκαπούρη, η Κίνα, η Ινδία, η Παλαιστίνη και το Ισραήλ και όλοι είμαστε ενωμένοι με τη Στρατιωτική Αξία και τον Αλεξιπτωτισμό στρογγυλού θόλου.

Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν διχασμούς μέσα στην κοινότητα Αλεξιπτωτιστών και ακόμη χειρότερο να βλέπεις ανθρώπους να μας κατηγορούν, γιατί τιμούμε τους πεσόντες Αλεξιπτωτιστές Αδελφούς χωρίς καμία διάκριση εθνικότητας, φυλής, πολιτικής άποψης και θρησκείας. Το ίδιο κάναμε και στις εκδηλώσεις της απόβασης της Νορμανδίας όπου αποτίσαμε τιμή σε όλους τους πεσόντες ανεξαρτήτως πλευράς.

Η Μάχη της Κρήτης ήταν η πρώτη στρατηγική αερομεταφερόμενη επιχείρηση, ορόσημο στην ιστορία της στρατιωτικού αλεξιπτωτισμού και στην ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμήσει τη γενναιότητα των Γερμανών Αλεξιπτωτιστών, όπως και τη γενναιότητα των Συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίοι, μαζί με Έλληνες Κρητικούς και Έλληνες Στρατιώτες, πολέμησαν ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στη Μάχη της Κρήτης. Επίσης, ήταν μια ευκαιρία να προωθηθεί η Αδελφότητα Αλεξιπτωτιστών και η συντροφικότητα μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών Εθνών όπως και μια πολιτιστική ευκαιρία για επίσκεψη σε ιστορικά μέρη και μουσεία.

Λυπούμαστε πολύ εάν κάποιος προσβλήθηκε για αυτό και σεβόμενοι το αίσθημα των αυτόχθονων Ελλήνων, δεν θα γιορτάσουμε την 80η επέτειο της Μάχης Κρήτης.

Giulio Festa

Πρόεδρος της EPA»

Τα ερωτήματα

Από την σχεδιαζόμενη και πολυδιαφημισμένη εκδήλωση των ναζιστών προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα:

-Πως διαφημίζουν «πτώση αλεξιπτωτιστών» στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μαλεμε αφού μια τέτοια διαδικασία θα προϋπόθετε άδεια από το ελληνικό υπουργείο; (Μετά τις αντιδράσεις η πολυδιαφημισμένη αφίσα κατέβηκε από το site). 

- Πως προβάλλουν τη διαμονή σε ξενοδοχείο των Χανίων και οργανώνουν δράσεις στην Κρήτη; Μάλιστα το ξενοδοχείο που επικαλείται η οργάνωση δηλώνει άγνοια για το θέμα και αρνείται την εμπλοκή στην υπόθεση.

-Υπάρχει η εμπλοκή εν ενεργεία Ελλήνων αστυνομικών ή άλλων προσώπων στην οργάνωση ή τις δράσεις. Γνωρίζουν το θέμα οι αρχές;

Το θέμα έχει πάρει έντονα κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις προκαλώντας ήδη τις παρεμβάσεις βουλευτών.

Ερωτηματικά για την εμπλοκή Ελλήνων

Όπως ωστόσο παρά τα όσα θα υπέθετε κανείς, όπως προκύπτει, στην οργάνωση των ναζιστών συμμετέχουν ακραία στοιχεία από όλη την Ευρώπη ενώ σύμφωνα με το left.gr υπάρχει και εμπλοκή και Ελλήνων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μπορεί κανείς να δει το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχει ο κ. Γιώργος Κασαγιάννης, ενώ στην Εκτελεστική Επιτροπή οι κ.κ. Θωμάς Αποστόλου και Παρασκευάς Καζάς. Ο τελευταίος μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ειδικό τύπο των Σωμάτων Ασφαλείας είναι αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Ραφήνας και διαγωνίζεται με επιτυχία και έπαθλα σε σχετικούς διαγωνισμούς, εν γνώσει των ανωτέρων του.

Η οργάνωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών ( EPA - European Paratroopers Association) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που όπως αναφέρει "υποστηρίζει αφιλοκερδώς τα βασικά δημοκρατικά βασικά δικαιώματα". Διευθύνεται από Διοικητικό  Συμβούλιο, του οποίου επικεφαλής είναι ένας Πρόεδρος.

Διαθέτει ειδικό Επιχειρησιακό Απόσπασμα με την επωνυμία : EPA Operational Detachment

Πρόκειται για μια αερομεταφερόμενη μονάδα, εθελοντών εφέδρων αφοσιωμένη στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ και των φιλικών χωρών προς αυτό σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Το Επιχειρησιακό Απόσπασμα έχει σαν αποστολή να παρέχει ανθρώπινο δυναμικό και πολύπειρη τεχνογνωσία για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και τις στρατιωτικές αρχές σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Τα ανώτερα στελέχη του έχουν εκτεταμένη επιχειρησιακή εμπειρία σε θέατρα πολέμου που κυμαίνονται από τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία έως τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία, αξιοποιώντας μια εμπειρία ζωής σε συμβατικές και ειδικές επιχειρήσεις πολέμου. Το στρατιωτικό του υπόβαθρο συνδυάζεται άριστα με τις σύγχρονες δεξιότητες και την εμπειρία του, παρέχοντας στο ΝΑΤΟ και στις φιλικές χώρες ένα πολύ καλά εκπαιδευμένο και πειθαρχημένο σώμα ανδρών και γυναικών που είναι αφοσιωμένοι στην εξυπηρέτηση της κοινότητας όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση της ανακούφισης από καταστροφές και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όποτε καλείται να βοηθήσει.

Το Επιχειρησιακό Απόσπασμα  θεωρείται  η ελίτ μονάδα του EPA. Η ένταξη σε αυτό γίνεται σε εθελοντική βάση. Οι συμμετέχοντες πρέπει να υποβληθούν σε διεξοδική ιατρική εξέταση και έρευνα όσν αφορά το  ιστορικό τους. Υποχρεούνται να αγοράσουν οι ίδιοι τους στολές και τον προσωπικό εξοπλισμό τους, δεν λαμβάνουν καμία αμοιβή και η δουλειά τους είναι εντελώς εθελοντική, οπότε πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αυτοχρηματοδοτηθούν. Οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν μια διαδικασία επιλογής. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επιλογής, πρέπει να συμμετάσχουν σε ένα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.

Στην επίσημη ιστοσελίδα τονίζεται ότι :

δεν είμαστε κυβερνητικός οργανισμός και δεν έχουμε πρόσβαση σε κρατικά κονδύλια. Δεν παίρνουμε χρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις και όλα τα χρήματά μας προέρχονται από τα μέλη μας και από ιδιωτικές δωρεές

Όπως φαίνεται από τις επίσημες διατυπώσεις τα οφέλη από την ένταξη στην Ένωση είναι :

Η απόκτηση της καλύτερης δυνατής  ολοκληρωμένης βασικής και προχωρημένης εκπαίδευσης σε στρατιωτικά αλεξίπτωτα, τακτικές μάχης, σε αμφίβιες επιχειρήσεις και σε πρώτες βοήθειες.Οι συμμετέχοντες αποκτούν, μετά από εντατικά μαθήματα προσόντα στρατιωτικών αλεξιπτωτιστών και να βελτιώνουν τις δεξιότητες και την εμπειρία τους με αλεξίπτωτο.

Η παρακολούθηση κοινών μαθημάτων στρατιωτικής εκπαίδευσης, καθώς και ασκήσεις αλεξίπτωτου με ελίτ Στρατιωτικές και Αστυνομικές μονάδες ώστε να αποκτήσουν επίσημες στρατιωτικές και αστυνομικές πιστοποιήσεις.Παίρνουν μέρος σε διεθνείς στρατιωτικές τελετές και παρελάσεις, καθώς και σε διεθνείς στρατιωτικές και αστυνομικές συναντήσεις και σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Για πααράδειγμα :

Στις 30 Απριλίου, μια αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών συμμετείχε στο παραδοσιακό φεστιβάλ Camerone της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων στο Aubagne της Γαλλίας. Κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου, το Foreign Legion γιορτάζει την Ημέρα της Καμερόνης, είναι η πιο σημαντική ημέρα του ημερολογίου Legion

Τιμούν τους βετεράνους των μαχών και τους πεσόντες συντρόφους όλων των πολέμων και όλων των χωρών που συμμετέχουν στο πνεύμα της αληθινής αεροπορικής αδελφότητας.

Έρχονται σε επαφή με ενεργούς και πρώην αλεξιπτωτιστές του στρατού και της αστυνομίας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο για να αναπτύξουν τη συντροφικότητα μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών εθνών.

και πολλα ΑΚΟΜΑ…

Φέτος το 2021 η Σχολή αλεξιπτωτιστών μεταφέρθηκε από το Partizanske της Σλοβακίας στο Λβιβ της Ουκρανίας. Αρχικά δεν είχε προγραμματισθεί η μεταφορά, αλλά η απόφαση τους επιβλήθηκε σε μεγάλο βαθμό λόγω της διεθνούς κρίσης, οπότε τον Φεβρουάριο μετακόμισαν στην Ουκρανία και μετέφεραν εκεί τις επιχειρήσεις και την εκπαίδευσή τους.

Γίνεται συγκεκριμένη μνεία για την εκδήλωση που έχουν προγραμματίσει στην Κρήτη ως εξής:

Όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτή η χρονιά σηματοδοτεί μια σημαντική επέτειο στην ιστορία του Στρατιωτικού Αλεξίπτωτου, την 80η επέτειο της γερμανικής αεροπορικής επίθεσης με την ονομασία Επιχείρηση Mercury (Ερμής), η οποία έλαβε χώρα στις 20 Μαΐου 1941 κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η επιχείρηση ήταν η πρώτη στρατιωτική αερομεταφερόμενη επιχείρηση που επιτεύχθηκε με επιτυχία στην ιστορία, και εμείς στους Ευρωπαίους Αλεξιπτωτιστές θέλουμε να τιμήσουμε τη γενναιότητα του Γερμανού Αλεξιπτωτιστή (German Fallschirmjäger) διοργανώνοντας το KRETA MEMORIAL, μια εκδήλωση πλήρους εβδομάδας στην Κρήτη που θα κορυφωθεί με ένα αναμνηστικό άλμα στο ιστορική ζώνη πτώσης.!

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που επισκέπτονται την Ελλάδα:

Εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη :SWAT Course 2010 - Thessaloniki, Greece.

Υπάρχει σχετικό video

Είχαν επισκεφθεί τις Θερμοπύλες όπου πραγματοποίησαν 25 χιλιόμετρα πορεία στη μνήμη των Σπαρτιατών με αφορμή την 2500 επέτειο της μάχης των Θερμοπυλών

Δείτε (ΕΔΩ)

Προγραμματίζουν επίσης την επόμενη Πορεία των Σπαρτιατών  στις 18.09.2021 - 19.09.2021

Ο σκοπός της πορείας είναι "να τιμήσει τους 300 Σπαρτιάτες που πριν από 2501 χρόνια έπεσαν πολεμώντας μέχρι θανάτου στο στενό πέρασμα των Θερμοπυλών για να διασφαλίσουν την ύπαρξη της δυτικής ανθρωπότητας (!) και ένα μέλλον για τους ευρωπαϊκούς λαούς".

Έντονη αντίδραση του Π. Πολάκη που θέτει ερωτήματα και υποστηρίζει ότι θα δοθούν και μετάλλια στους συμμετέχοντες. Σε ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

Απευθυνόμενος προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών: «Από ποιον πήραν άδεια αυτοί οι μεταμφιεσμένοι νεοναζί για να “τιμήσουν» την επίθεση των αλεξιπτωτιστών του Χίτλερ στην Κρήτη το Μάη του 41; 

Που βρίσκουν το θράσος τα κατακάθια της ανθρώπινης ιστορίας να προβαίνουν σε τέτοια ανακοίνωση για εκδήλωση και μάλιστα με «πτώση αλεξιπτωτιστών» στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μαλεμε;  Καλώ όλες τις αρχές του νησιού από την περιφέρεια, τους δημάρχους, μέχρι τους συνδικαλιστικούς, επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς, να καταδικάσουν αυτή την προγραμματιζόμενη “εκδήλωση” και με κάθε τρόπο να μην επιτρέψουν να γίνει. Περιμένω άμεση απάντηση από τους Υπουργούς».

Σ. Βαρδάκης: «Να λογοδοτήσουν άμεσα όποιοι έδωσαν άδεια για την επαίσχυντη εκδήλωση»

Με αφορμή την πρόσκληση της οργάνωσης Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών για τις προκλητικές εκδηλώσεις «στη μνήμη των Γερμανών Αλεξιπτωτιστών», ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

 «Στα αιματοβαμμένα χώματα της Κρήτης, του νησιού που γνώρισε τις θηριωδίες των ναζιστών, που θρήνησε εκατοντάδες νεκρούς στις εκτελέσεις αμάχων , που χωριά ολόκληρα ξεθεμελιώθηκαν κι έγιναν στάχτη, αποτελεί αισχρή πρόκληση η πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων.

Μόνο αποτροπιασμό και οργή μπορεί να νιώσει ο κρητικός λαός, όταν 80 χρόνια μετά τη Μάχη της Κρήτης, του κορυφαίου ηρωικού γεγονότος της ιστορίας του νησιού μας, κάποιοι προσβάλουν τη μνήμη όλων αυτών που με χέρια γυμνά, με αξίνες και σκεπάρνια αντιστάθηκαν στους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές, οργανώνοντας φιέστες για να «τιμήσουν τη μνήμη» των δολοφόνων του λαού μας.

Έχει άδεια αυτή η οργάνωση γι’ αυτό το αίσχος; Αν ναι, ποια επίσημη αρχή την εξέδωσε; Οι ευθύνες είναι τεράστιες και θα αναζητηθούν άμεσα προς πάσα κατεύθυνση. Ενόψει και σχετικής κοινοβουλευτικής παρέμβασής μας για το θέμα, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και όσοι φέρουν ευθύνη γι’ αυτήν, θα λογοδοτήσουν».

Χάρης Μαμουλάκης: Βάναυση προσβολή της μνήμης των Ηρώων 

Με αφορμή σχεδιαζόμενη, άκρως προκλητική εκδήλωση της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» που διοργανώνεται στις 17 - 23 Μαΐου στα Χανιά, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Αυτή η φιέστα της ντροπής που διοργανώνεται από φιλοναζιστές τον ερχόμενο Μάιο στα Χανιά, αποτελεί βάναυση προσβολή της μνήμης των Ηρώων του τόπου μας και της αιματοβαμμένης Ιστορίας της Κρήτης. Αποδεικνύει όμως παράλληλα και το γεγονός ότι κάποιοι εξακολουθούν να προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς.

Η αντίθεσή μας είναι δεδομένη, όπως και του συνόλου της κοινωνίας της Κρήτης και πρόθεσή μας είναι να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια. Θεωρούμε επίσης αναγκαίο, το να αναλάβει η Ελληνική Πολιτεία τις κατάλληλες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να θωρακιστεί η Ιστορική Μνήμη από ανάλογες προσπάθειες. Για να μην θεωρηθούν ποτέ οι θυσίες των προγόνων μας μάταιες.».​ 

Β. Κεγκέρογλου: "Θα ερευνήσετε τις καταγγελίες;"

Με ερώτηση του, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, προς τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού,  Προστασίας του Πολίτη, και Εξωτερικών, ζητά να μην πραγματοποιηθούν «οι εκδηλώσεις» που όχι μόνο αμαυρώνουν την Ελληνική Ιστορία αλλά προσβάλλουν την Εθνική μνήμη των χιλιάδων αγωνιστών που έπεσαν στα πεδία των μαχών και όλους τους Κρητικούς.

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Κρήτης, ηλεκτρονικών μέσων καθώς και καταγγελιών ιστορικών και συγγραφέων, οι «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» - «European Paratroopers» ετοιμάζουν εκδηλώσεις «μνήμης» στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά από τις 17 έως και τις 23 Μαΐου 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την επαίσχυντη επιχείρηση Ερμής της ναζιστικής Γερμανίας και συγκεκριμένα από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που παρά την σθεναρή και ηρωική αντίσταση των Κρητών και των συμμαχικών δυνάμεων, κατέκτησαν το νησί της Κρήτης.

Η Ένωση των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών φαίνεται ότι έχει έδρα την Ιταλία και στο καταστατικό της αναφέρει πως πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Επειδή σε πολλά μαρτυρικά χωριά της Κρήτης ακόμη φοράνε μαύρα, τιμώντας αυτούς που έχασαν την ζωή τους από τα αντίποινα των ναζί Γερμανών αλεξιπτωτιστών (Πάνω από 40 χωριά καταστράφηκαν και εκατοντάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους)

Επειδή η μάχη της Κρήτης συγκαταλέγεται στα κορυφαία ιστορικά γεγονότα λόγω της σθεναρής αντίστασης που πρόβαλλαν οι Κρητικοί εναντίον των αριθμητικά ανώτερων Γερμανών

Επειδή τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όχι μόνο αμαυρώνουν την Ελληνική Ιστορία αλλά προσβάλλουν την Εθνική μνήμη και τους χιλιάδες αγωνιστές που έπεσαν στα πεδία των μαχών και

Επειδή μέχρι σήμερα είναι αδικαίωτος ο αγώνας για την καταβολή των οφειλόμενων επανορθώσεων

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:           

-Προτίθεστε να ερευνήσετε  τις παραπάνω καταγγελίες;

-Έχει δοθεί και από ποιόν φορέα άδεια για την παραπάνω εκδήλωση της οργάνωσης «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» στα Χανιά και αν ναι, θα φροντίσετε για την άμεση ανάκλησή της;

-Έχετε λάβει υπόψη σας το ενδεχόμενο πρόκλησης δίκαιων αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας με απρόβλεπτες συνέπειες;».

Σοφία Σακοράφα: Αποτροπή Νεοναζιστικής Βεβήλωσης της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης.

«Σύμφωνα με δημοσιεύσεις στον Τύπο και στο διαδίκτυο, η ευρωπαϊκή οργάνωση με την επωνυμία “Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αλεξιπτωτιστών” (European Paratroopers Association) προτίθεται, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 ετών από τη Μάχη της Κρήτης, να τιμήσει τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές της ναζιστικής “Επιχείρησης Ερμής”. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επί λέξει : «Πέρασαν ακριβώς 80 έτη από τότε που τα εκλεκτά στρατεύματα του Τρίτου Ράιχ πήδηξαν και κατέκτησαν τη νήσο Κρήτη. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την Αξία τους. Ας αποτίσουμε φόρο τιμής στους πεσόντες αερομεταφερόμενους αδελφούς μας που ολοκλήρωσαν επιτυχημένα την πρώτη στρατηγική αερομεταφερόμενη επιχείρηση. Τιμή στην αιώνια μνήμη τους». Έμβλημα της εκδήλωσης αποτελεί μία σύνθεση του γνωστού ναζιστικού “σιδηρού σταυρού”, με τον εφορμώντα αετό των ναζιστικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων. Η εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν και ρίψη αλεξιπτωτιστών ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθούν, ως αναμνηστικά, δύο μετάλλια, ένα αντίγραφο του σιδηρού σταυρού και ένα με τον εφορμώντα αετό, το έμβλημα των χιτλερικών αερομεταφερόμενων μονάδων.

Επειδή η “τιμητική εκδήλωση” αφορά στους αλεξιπτωτιστές που Χίτλερ, αυτούς που για τη δράση τους εκδόθηκε και Βούλευμα του Ελληνικού Γραφείου Εγκληματιών Πολέμου, αφού μετά την επικράτησή τους επιδόθηκαν σε εγκληματικές επιχειρήσεις «εξιλασμού», με τουλάχιστον 2.000 θύματα στους κατοίκους της Κρήτης.

Επειδή πρόκειται για οργάνωση διεθνούς νεοναζιστικής εκδήλωσης, για να τιμηθούν οι χιτλερικές επιχειρήσεις και τα ναζιστικά εγκλήματα, εκδήλωση που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη και την ιστορία του Ελληνικού λαού και ειδικότερα του λαού της Κρήτης.

Επειδή για τη χορήγηση άδειας και έγκριση της σχεδιαζόμενης εκδήλωσης με πτήσεις και ρίψεις αλεξιπτωτιστών αρμόδια είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που εποπτεύεται από το Υπουργείο σας και ανήκει στον τομέα ευθύνης σας.

Ερωτάται ο Κ. Υπουργός

Υπάρχει ενημέρωση της Ελληνικής Πολιτείας για τον προγραμματισμό της συγκεκριμένης απαράδεκτης και προσβλητικής για τη χώρα μας εκδήλωσης και σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Κυβέρνηση για την αποτροπή της ;»

Αντίδραση Δημάρχου Πλατανιά, για το προπαγανδιστικό υλικό ´´δράσεων μνήμης´´ Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών ”

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ Ιωάννης Μαλανδράκης, μετά από δημοσιεύματα στο ηλεκτρονικό τύπο με τίτλο “ Φιέστα” για την ´´γενναιότητά´´ των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, με κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων όπου μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι ”......Κύριοι, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, την ύπαρξη ενημερωτικού-προπαγανδιστικού υλικού, από οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές», με το οποίο προαναγγέλλουν δράσεις «μνήμης» για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές-κατακτητές, με πτώσεις αλεξιπτωτιστών, ενόψει και της επετείου των 80 ετών από την Μάχη της Κρήτης.

Με δεδομένο ότι, η παραπάνω προαναγγελλόμενη δράση, αποτελεί ύβρη για τους Κρητικούς και για τους Έλληνες γενικότερα, παρακαλούμε να διερευνηθεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε έγκριση, για την διενέργεια δράσεων της προαναφερόμενης οργάνωσης....”

Τελειώνοντας ο κος Μαλανδράκης, ανέφερε ότι ´´ ... σε κάθε περίπτωση, είμαστε αντίθετοι σε κάθε τέτοιου είδους δράση, η οποία αποτελεί προσβολή στην μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία...

Γιάννης Λογιάδης: «Καταγγέλλουμε την προκλητική ενέργεια»

«Καταγγέλλουμε την ανήκουστη, προσβλητική και προκλητική ενέργεια που επιχειρείται  από την «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» τον ερχόμενο Μάιο, στην μαρτυρική Μεγαλόνησο και συγκεκριμένα στα Χανιά, 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, για «να τιμήσει τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Γ. Λογιάδης, με αφορμή την προκλητική εκδήλωση της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών».

Η επίλεκτη αυτή μονάδα που αποδεκατίστηκε στη Μάχη της Κρήτης και το Γ΄Ράιχ δεν τη  χρησιμοποίησε ποτέ ξανά.   

Καλούμε σε εγρήγορση και κινητοποίηση όλους τους Έλληνες  και την Ελληνική Πολιτεία,  για να μην  επιτραπεί μια  τέτοιου είδους ενέργεια, που προσβάλλει βάναυσα όλους τους νεκρούς μας και της ιστορίας μας.

Δεν θα δεχτούμε την παραχάραξη των ματωμένων  αγώνων μας  από κανέναν και δεν ξεχνάμε τις θυσίες των προγόνων μας.

Είναι αδιανόητες τέτοιου είδους ενέργειες και αναμένουμε την επίσημη αντίδραση της Πολιτείας».  

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Για την κατάπτυστη εκδήλωση τιμής για τους ναζιστές αλεξιπτωτιστές μπροστά στη επέτειο της μάχης της Κρήτης, από την οργάνωση «Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές»

Η  δημοσιοποίηση πραγματοποίησης της κατάπτυστης εκδήλωσης τιμής στους ναζιστές αλεξιπτωτιστές στα πλαίσια της επετείου της ηρωικής μάχης της Κρήτης, από την οργάνωση «Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές»  αποτελεί πρόκληση απέναντι στην αντιφασιστική συνείδηση του κρητικού λαού, τις θηριωδίες που υπέμεινε και τους χιλιάδες νεκρούς που θυσίασε στο βωμό  του ηρωικού αντιφασιστικού αγώνα των λαών.

Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οργάνωση φέρεται ότι ανήκει επισήμως στις «εφεδρείες» των στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και ακόμα ότι ο πρόεδρος και άλλα μέλη της είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί χωρών της ΕΕ. Ενώ επίσης φαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνουν αντίστοιχες φιέστες στα πλαίσια των εορτασμών της Μάχης της Κρήτης με την ανοχή κυβερνήσεων και τοπικών  φορέων.

Για άλλη μια φορά είναι εκτεθειμένες  η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, η περιφερειακή και δημοτικές αρχές του νησιού που στηρίζουν με τα μπούνια την δράση των ευρωπαίων και ΝΑΤΟϊκών φονιάδων στην περιοχή, με τις διευκολύνσεις που παρέχουν για την λειτουργία της βάσης της Σούδας και πολλών άλλων εγκαταστάσεων, βάζοντας σε σοβαρούς κινδύνους το λαό μας.

Αυτή η στάση σε συνδυασμό με την προώθηση μια σειράς αντιδραστικών προγραμμάτων της ΕΕ που ξεπλένουν το φασισμό, τη στήριξη σε φιλοναζιστικές κυβερνήσεις των βαλτικών και άλλων χωρών της Ευρώπης, την απαράδεκτη υπόθαλψη του ναζιστή ευρωβουλευτή πρώην χρυσαυγίτη Λαγού ως και η υλοποίηση απαράδεκτων εκπαιδευτικών  προγραμμάτων όπως το «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα», είναι ενέργειες που δίνουν αέρα στα πανιά κάθε λογής απογόνων των ναζιστών.

Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κρήτης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε τα σωματεία και όλους τους λαϊκούς φορείς να  δηλώσουν σθεναρά ότι είναι ανεπιθύμητοι οι υμνητές των ναζί στο νησί μας.

 Να μην αφήσουμε τους υμνητές του Χίτλερ και των ναζί να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού με φασιστικό μίσος, με την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία, που από την ίδια τη φύση της εχθρεύεται το λαϊκό κίνημα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Συγγελάκη:

"ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ"! Τον Μάιο στα Χανιά για να γιορτάσουν την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης!... ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ...

Δημοσιεύτηκε από Aristomenis Syngelakis στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News