Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη
Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, οι προοπτικές που υπάρχουν για στήριξη έργων και δράσεων του Πανεπιστημίου και των ερευνητικών ιδρυμάτων

Για ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των κ.κ. Γιώργου Κοντάκη και Μιχάλη Παυλίδη, Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης αντίστοιχα, με τον βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  Σωκράτη Βαρδάκη.

Ο κ. Βαρδάκης ενημερώθηκε για τις προτάσεις συνεργασίας της Πρυτανικής Αρχής με την Περιφέρεια Κρήτης, με επίκεντρο τη στήριξη των ερευνητικών και αναπτυξιακών στόχων του Πανεπιστημίου.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, οι προοπτικές που υπάρχουν για στήριξη έργων και δράσεων του Πανεπιστημίου και των ερευνητικών ιδρυμάτων, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, των Εθνικών και Περιφερειακών χρηματοδοτικών πόρων.

Ο κ. Βαρδάκης ενημερώθηκε και για την έναρξη ανταγωνιστικού διαλόγου για τις διαδικασίες κατασκευής φοιτητικής κατοικίας, όπως αυτές εγκρίθηκαν από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ στις 21 Μαΐου 2019 και προέβλεπαν την κατασκευή κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου και  στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών.

Εν συνεχεία, Πρύτανης και Αντιπρύτανης, ενημέρωσαν τον βουλευτή για την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, για τη στελέχωση και την εύρυθμη λειτουργία της πανεπιστημιακής κοινότητας με τον κανόνα 1:1 όσον αφορά στις προσλήψεις, όπως αυτός επανήλθε το 2018 μετά την έξοδο της χώρας από τις μνημονικές  της δεσμεύσεις.

Ο κ. Βαρδάκης ευχαρίστησε τον Πρύτανη κ. Κοντάκη και τον Αντιπρύτανη κ. Παυλίδη για την ενδελεχή ενημέρωση αναφορικά με τα ζητήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ σημείωσε: «Είναι θετικό ότι έστω και με δικαστική απόφαση, παρατάθηκε ως τις 24/9 η σύμβαση των εργαζομένων στη φύλαξη του πανεπιστημίου, τους οποίους στηρίζουμε όλοι ουσιαστικά. Πρόκειται για εργαζομένους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φύλαξης και παρουσία απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News