Κρήτη

Η Ελληνίδα δημοσιογράφος της Deutsche Welle στην «Κρήτη Σήμερα»

Ταξίδεψε από τη Γερμανία στην Ελλάδα για να εμβολιαστεί

Η Ειρήνη Αναστασοπούλου, τα τελευταία χρόνια ζει στη Γερμανία και εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Deutsche Welle. Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», ταξίδεψε από τη Γερμανία στην Ελλάδα, για να ακολουθήσει την ελληνική εμβολιαστική διαδικασία.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που την ώθησαν σε αυτή την απόφαση; Συγκρίνοντας την εμβολιαστική διαδικασία στις δύο ευρωπαϊκές χώρες, παρατήρησε ότι αν και η Γερμανία είναι αρκετά οργανωμένη, οι εμβολιασμοί καθυστερούν μιας και εναπόκειται στο κάθε κρατίδιο ο τρόπος που θα διανείμει τα εμβόλια. Την ίδια στιγμή, με το βλέμμα στραμμένο στην εκλογική περίοδο που διανύει το κράτος της Γερμανίας, η ίδια με την ιδιότητα της δημοσιογράφου θα επιθυμούσε να παρευρεθεί στο Βερολίνο και να παρακολουθήσει τις εθνικές εκλογές, πράγμα αδύνατο αν δεν είχε εμβολιαστεί.

Η απόφαση, όπως εξήγησε η ίδια, δεν ήταν εύκολη μιας και τα ταξίδια κρύβουν κινδύνους την παρούσα περίοδο, όμως μιας και είχε ασφάλιση στην Ελλάδα, αποφάσισε να έρθει στη χώρα ώστε να εμβολιαστεί. Από την άλλη πλευρά, στην Ελλάδα το ραντεβού της κας Αναστασοπούλου κλείστηκε σχετικά γρήγορα μιας και ανήκει στην ηλικιακή ομάδα που εμβολιάζεται αυτή την περίοδο, και κατάφερε να λάβει το εμβόλιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια