Στο «έλεος» των ισχυρών ανέμων η Κρήτη - Μέχρι πότε θα διαρκέσει η κακοκαιρία εξπρές

Κρήτη
Στο «έλεος» των ισχυρών ανέμων η Κρήτη - Μέχρι πότε θα διαρκέσει η κακοκαιρία εξπρές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού οι ισχυροί άνεμοι - Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή στη χώρα

Με ισχυρούς ανέμους να «σαρώνουν» ήδη το νησί, τοπικές βροχές αναμένονται στην Κρήτη τις επόμενες ώρες, ενώ ενδέχεται σε κάποιες περιοχές να εκδηλωθούν και καταιγίδες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Άστατος αναμένεται ο καιρός και την Παρασκευή στο νησί, σύμφωνα με το meteo.gr, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές, οι οποίες θα είναι τοπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το meteo.gr, τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα ανατολικά, νοτιοανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ πιθανότητα καταιγίδων υπάρχει στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Ο καιρός την Παρασκευή

Νεφώσεις σε Αιγαίο, βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά αναμένονται την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021. Θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα υπάρχει κυρίως για την Εύβοια και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ήπειρο από 0 έως 15, στη Δυτική Στερεά από 4 έως 15, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 1 έως 15, στην Πελοπόννησο από 5 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 5 έως 13, στις Κυκλάδες από 7 έως 15 και στα Δωδεκάνησα και στη Κρήτη από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη      

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ, το οποίο εκδόθηκε σήμερα 8 Απριλίου 2021, θα επικρατήσουνε τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα:

Πιο συγκεκριμένα, στο ανατολικό Κρητικό, θα πνέουν άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 6 έως 7 Μποφόρ, ενώ γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους - βορειοδυτικούς 7 έως 8 Μποφόρ.

Για το λόγο αυτό, καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.

Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχής συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News