Κατηγορείται για εμπρησμό σε δάσος – Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Κρήτη
Κατηγορείται για εμπρησμό σε δάσος – Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα η απολογία του 53χρονου - Ο ίδιος μέσω της συνηγόρου του , αρνείται όσα του αποδίδονται και μιλά για πυρκαγιά εξ αμελείας

Μια περίεργη υπόθεση με φόντο έκταση η οποία σύμφωνα με τους δασικούς χάρτες χαρακτηρίστηκε δασική, απασχολεί τις ανακριτικές αρχές της πυροσβεστικής και την Εισαγγελία όπου προσήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης,  ο ένας από τους κτηνοτρόφους που φέρεται να προκάλεσε εμπρησμό από πρόθεση.

 Ο 53χρονος που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, κατηγορείται για εμπρησμό σε δάσος, όπου η φωτιά εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση" σε βαθμό κακουργήματος.

Ο ίδιος μέσω της συνηγόρου του Νεόνυμφης Μπέρκη αρνείται όσα του αποδίδονται.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας λίγα μέτρα μακριά από τις εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου στο Στείρωνα του Δήμου Μινώα.

Οι κάμερες των εγκαταστάσεων κατέγραψαν τις κινήσεις ενός 4Χ4 , με έναν από τους επιβαίνοντες να κατεβαίνει από το όχημα και να βάζει φωτιά σε χόρτα και κλαδιά.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής που κατάφεραν αρκετή ώρα αργότερα να περιορίσουν τις φλόγες οι οποίες νωρίτερα έκαναν στάχτη 1 στρέμμα χορτολιβαδικής και δυο στρέμματα δασικής έκτασης.

Ανατρέχοντας στις κάμερες του σκοπευτηρίου έκπληκτοι οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής, βρέθηκαν μπροστά στο βίντεο το οποίο κατέγραψε τις κινήσεις τους και τη φωτιά που εξαπλώθηκε σε έκταση που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε δασική

Ο 53χρονος, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ Μινώα σε συνεργασία με την πυροσβεστική.

 Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ταυτοποιηθεί και το δεύτερο άτομο το οποίο εμπλέκεται στη υπόθεση και εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψη του.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News