Self Test: Ολόκληρη η διαδικασία - Τα σημεία στην Κρήτη όπου μπορείτε να κάνετε δωρεάν επαναληπτικό τεστ

Κρήτη
Self Test: Ολόκληρη η διαδικασία - Τα σημεία στην Κρήτη όπου μπορείτε να κάνετε δωρεάν επαναληπτικό τεστ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα κάνετε αν είστε θετικοί - Στη δημοσιότητα οι οδηγίες από το Υπουργείο

Στη δημοσιότητα έδωσε τις επίσημες οδηγίες για τον τρόπο που μπορούν οι πολίτες να κάνουν μόνοι τους αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) το Υπουργείο.

Περίπου ένα στα τρία άτομα που είναι φορείς του νέου κορωνοϊού SARS - CoV -2, δεν έχουν συμπτώματα και τον μεταδίδουν χωρίς να το γνωρίζουν. Σύμφωνα με όλες τις μελέτες γύρω από την πανδημία, οι τακτικοί περιοδικοί έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού συνδράμουν στον περιορισμό της διασποράς της νόσου.

Γιατί να κάνει κανείς self test

Κάνοντας τεστ στο σπίτι μια φορά την εβδομάδα βοηθάμε σημαντικά στο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Μέσω της διαδικασίας του αυτοελέγχου με οικιακό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ο πολίτης προστατεύει ταυτόχρονα την υγεία του αλλά και τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας ανιχνεύοντας ασυμπτωματικούς φορείς του ιού SARS - CoV -2 εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.

Υποχρεωτικά για τους μαθητές τα self test

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, «το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, μία διαδικασία που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων».

Από την ερχόμενη Δευτέρα, θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορωνοϊού (self-test) για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς δύο φορές την εβδομάδα.

Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού θα πρέπει να διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό λυκείου και θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Ειδικότερα ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Τι να κάνετε αν βρεθείτε θετικοί

Εφόσον υποβληθήκατε σε οικιακό τεστ και βρεθήκατε θετικοί στον νέο κορωνοϊό, μπορείτε να υποβληθείτε σε νέο τεστ προς επιβεβαίωση του πρώτου. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε εσείς επιθυμείτε ιδιωτικά ή δημόσια εντός των επόμενων 24 ωρών.

Εάν είστε εκπαιδευτικός (δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), ή δεν ανήκετε σε κάποια από τις άλλες κατηγορίες, μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτελέσμα test (self-test, rapid, PCR).

Εάν είστε εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα ιδίως σε κλάδο λιανεμπορίου, τουρισμού, μεταποίησης, επισιτισμού, ή των μεταφορών μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτελέσμα test (self-test, rapid, PCR).

Εάν είστε γονέας/κηδεμόνας μαθητή Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) ή ενήλικος μαθητής Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτελέσμα test (self-test, rapid, PCR).

Σημειώνεται πως η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.

Αν το αποτέλεσμα του self-test σας είναι θετικό και επιθυμείτε να προβείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ σε κάποια δημόσια δομή για επιβεβαίωση, μπορείτε να το κάνετε δωρεάν στις ακόλουθες δομές:

Π.Ε. Ηρακλείου

ΣΕΑΠ ΣΤΡΔΟ «ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟ-ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΗ» 71100 ΙΚΑΡΟΥ - ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ,  9:00 - 15:00

Πλατεία Ελευθερίας Ηράκλειο, 10:00 - 14:00

Π.Ε. Χανίων

ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΝΝΚ), ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΚΡΗΤΗΣ-ΣΟΥΔΑ 73200 ΣΟΥΔΑ ΧΑΝΙΩΝ, 9:00 - 15:00

5η ΤΑΞΠΖ ΣΤΡΔΟ «ΤΧΗ (ΠΖ) ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ» ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ ΚΑΙ ΑΚΡΩ-ΤΗΡΙΟΥ 73100 ΒΛΗΤΕΣ ΧΑΝΙΩΝ, 9:00 - 15:00

Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχερωνίτισσης, Πλατανιάς 9:00 - 15:00

Π.Ε. Ρεθύμνης

ΤΕΘ ΡΕΘΥΜΝΟY ΣΤΡΔΟ «ΥΠΤΓΟΥ ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗ ΑΛEΞΑΝΔΡΟΥ» 74100 ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗ 1 ΡΕΘΥΜΝΟ, 9:00 - 15:00

Π.Ε. Λασιθίου

ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου Γιαμπουδάκη 5, 8:00 - 12:00

Οι δομές σε όλη τη χώρα:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News