Στη φυλακή ο Κρητικός για την ασέλγεια σε βάρος του ανήλικου γιου του

Κρήτη
Στη φυλακή ο Κρητικός για την ασέλγεια σε βάρος του ανήλικου γιου του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι. Η Δικαιοσύνη ανακουφίζει τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους» ανέφερε στο neakriti.gr η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας

Στη φυλακή οδηγείται ένας Κρητικός πατέρας, ο οποίος πριν από περίπου 8 χρόνια φέρεται να προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανήλικου παιδιού του.

Ο κατηγορούμενος άνδρας, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, κρίθηκε σήμερα Τρίτη εκ νέου ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Σε πρώτο βαθμό, το δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του κι έτσι μέχρι σήμερα παρέμενε ελεύθερος.

Ωστόσο, με τη σημερινή απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή 5,5 ετών, ο καταδικασθείς πήρε το δρόμο για τη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο κατηγορούμενος είχε ασελγήσει σε βάρος του γιου του -ο οποίος τότε δεν είχε καν συμπληρώσει τα 5 έτη-, πριν από περίπου 8 χρόνια. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2019 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ο πατέρας αρνήθηκε κατηγορηματικά τις πράξεις που του αποδίδονται. Ωστόσο, δεν έπεισε δικαστές και ενόρκους, οι οποίοι τον έκριναν ομόφωνα ένοχο.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για διάπραξη γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, καθώς και για γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών. Η πρώτη πράξη είναι κακούργημα, ενώ η δεύτερη συνιστά πλημμέλημα. Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης του επέβαλε συνολική ποινή 5,5 ετών.

Νωρίτερα του είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του. Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό του είχε αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

"Αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι. Η Δικαιοσύνη ανακουφίζει τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους" δήλωσε στο neakriti.gr σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου, η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, δικηγόρος κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News