Στην Κρήτη τα πρώτα self tests – Η επιχείρηση μεταφοράς στις αποθήκες του ΣΥΦΑΚ

Κρήτη
Στην Κρήτη τα πρώτα self tests – Η επιχείρηση μεταφοράς στις αποθήκες του ΣΥΦΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι αύριο στα φαρμακεία του νησιού – Προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείων

Ο ΣΥΦΑΚ ήταν από τις πρώτες φαρμακαποθήκες σε επίπεδο χώρας που παρέλαβε τα self test, τα οποία παραδίδονται στα φαρμακεία ώστε να ξεκινήσει σταδιακά η διάθεση τους προς τους μαθητές Λυκείων και εκπαιδευτικούς ενώ σε επόμενη φάση προς τους πολίτες.

Περίπου 100.000 self test παρελήφθησαν σε επίπεδο Κρήτης με τον ΣΥΦΑΚ να παραλαμβάνει πάνω από 20.000 self test, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Απόστολος Γενετζάκης.

Την Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, οπότε εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία διάθεσης των self test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Τα self test θα γίνονται αποκλειστικά κατ’ οίκον και όχι στα φαρμακεία. 

Στην συσκευασία τους, υπάρχουν σαφείς έντυπες οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος και εκτέλεση του διαγνωστικού ελέγχου, ενώ σημαντική θα είναι και η βοήθεια των φαρμακοποιών, οι οποίοι θα δίνουν προφορικά οδηγίες προς τους πολίτες.

Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, οι πολίτες θα πρέπει να το δηλώνουν σε ειδική πλατφόρμα.

Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στα παιδιά, ο γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να δηλώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης που είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο.

Οσοι μαθητές δεν φέρουν μαζί τους την βεβαίωση, δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους ούτε θα υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.

Ωστόσο, προβληματισμός επικρατεί από τους ειδικούς για το αν τελικά οι πολίτες που είναι θετικοί στον κορωνοϊό, ακολουθήσουν ή όχι, την προβλεπόμενη διαδικασία..

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News