Βασ. Κεγκέρογλου: «Αναβάθμιση και όχι απαξίωση των λαϊκών αγορών»

Κρήτη
Βασ. Κεγκέρογλου: «Αναβάθμιση και όχι απαξίωση των λαϊκών αγορών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση, με παραγωγούς, μικροπωλητές και τις ενώσεις τους»

Με αφορμή την απαράδεκτη τακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση για την αποσάθρωση των λαϊκών αγορών, ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε τη παρακάτω δήλωση:

«Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση, με παραγωγούς, μικροπωλητές και τις ενώσεις τους, προωθεί νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, το οποίο αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές, επιδιώκει την αλλαγή του χαρακτήρα των λαϊκών.

Το Κίνημα Αλλαγής με πάρα πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με τελευταία την -πριν από δύο μήνες- ερώτηση (Α.Π395,5-2-2021) στη Βουλή προειδοποιούσε την κυβέρνηση πως τα υπαρκτά προβλήματα των λαϊκών αγορών δεν λύνονται με νομοθετικές παρεμβάσεις σκοπιμότητας.

Η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει το κρυφτούλι και να προβεί άμεσα, όπως ορίζει ο νόμος της καλής νομοθέτησης που η ίδια ψήφισε, στην αναγκαία διαβούλευση, με πνεύμα συνεργασίας, προκειμένου να αναβαθμιστεί ο θεσμός των λαϊκών αγορών για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, των παραγωγών και των επαγγελματιών, αντί της απαξίωσης και της υπονόμευσης του.

Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει αταλάντευτο στη θέση του για αναβάθμιση των λαϊκών αγορών που φέρνουν πιο κοντά την παραγωγή και τα βασικά αγαθά με τους καταναλωτές και απαιτεί να ξεκινήσει τώρα ουσιαστικός διάλογος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News