Ο καιρός στην Κρήτη: Ισχυροί Νοτιάδες στο νησί - Που εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ριπές

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Ισχυροί Νοτιάδες στο νησί - Που εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ριπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάλιστα, οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι ανέβασαν «στα ύψη» τη θερμοκρασία

Ισχυροί Νοτιάδες καταγράφονται στην Κρήτη, ήδη, από νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Μάλιστα, οι νότιοι άνεμοι λειτουργούν ως καταβάτες στις υπήνεμες πλευρές των ορεινών όγκων του νησιού, ανεβάζοντας κατά μερικούς βαθμούς τη θερμοκρασία, με χαρακτηριστικότερη να είναι η άνοδος της θερμοκρασίας στις βόρειες περιοχές της Κρήτης, σύμφωνα με το meteo.gr.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Κρήτη που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το πρωί της Τρίτης. Όπως προκύπτει από αυτόν, η ισχυρότερη ριπή καταγράφηκε στη Φινοκαλιά Λασιθίου και ήταν ίση με 134 χλμ/ώρα.

Ενώ, όπως προκύπτει από τον πίνακα που παρουσιάζει τις υψηλότερες θερμοκρασίες στο νησί έως το πρωί της Τρίτης, η υψηλότερη σημειώθηκε στον Νεροκούρο Χανίων όπου έφτασε τους 28.1 βαθμούς Κελσίου.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι και στο Αιγαίο

Θυελλώδεις (εντάσεις έως 9 μποφόρ) άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα επικρατήσουν την Τρίτη στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο. Ως αποτέλεσμα των θυελλωδών ανέμων προβλέπεται να προκληθεί πολύ υψηλός κυματισμός στις ίδιες περιοχές.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι κυρίαρχες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.

(Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ)

Δείτε ΕΔΩ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News