Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Ζητούν άμεσες προσλήψεις στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Λασιθίου

Κρήτη
Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Ζητούν άμεσες προσλήψεις στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Λασιθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στηρίζουν το αίτημα των εργαζομένων

Για τη σοβαρή έλλειψη εργαζομένων στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Λασιθίου κάνει λόγω το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ σε ανακοίνωσή του.

Το Σωματείο στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Λασιθίου και ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Λασιθίου για άμεσες προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού.

Τη δεδομένη στιγμή, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους, το νοσηλευτικό τμήμα αναγκάζεται να δηλώσει αδυναμία κάλυψης των βαρδιών και κατά συνέπεια κάλυψης των αυξημένων αναγκών για την προστασία και τη φροντίδα 79 ατόμων με σοβαρές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, που περιθάλπονται στο παράρτημα. Το υποστελεχωμένο τμήμα, με τις σοβαρές αυτές ελλείψεις προσωπικού, έχει οδηγήσει το υπάρχον προσωπικό στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης, καθιστώντας αδύνατη την κάλυψη ακόμα και των βασικών αναγκών των περιθαλπομένων.

Δυστυχώς, είναι μία κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα προνοιακά ιδρύματα της χώρας, αφού καμία κυβέρνηση δεν φρόντισε να στελεχώσει με επαρκές μόνιμο προσωπικό αυτές τις δομές.

Απαιτούμε:

  • Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για να στελεχωθούν με πληρότητα όλες οι μονάδες Πρόνοιας.
  • Καμία απόλυση συμβασιούχου.
  • ΟΧΙ στην εκχώρηση των λειτουργιών των δομών Πρόνοιας σε ιδιώτες εργολάβους και ΜΚΟ.

(Φωτογραφία Rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News