Διπλό φονικό - Ανώγεια: Γιατί διακόπηκε η δίκη

Κρήτη
Διπλό φονικό - Ανώγεια: Γιατί διακόπηκε η δίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Δικαστήρια Χανίων σήμερα τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια

Μνήμες από το τραγικό συμβάν που είχε σημειωθεί στις αρχές Μαΐου του 2020, στα Ανώγεια, όπου είχαν βρει φρικτό τέλος ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, ήταν να  έρθουν ξανά στο  προσκήνιο σήμερα με την δίκη της πολύκροτης υπόθεσης, που είχε συνταράξει την κοινωνία της Κρήτης, σήμερα Δευτέρα στα Χανιά.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων ήταν  να καθίσει ο 30χρονος γιος του άτυχου 63χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε θανάσιμα τον Ξυλούρη. Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος - σήμερα - γιος του Λευτέρη Καλομοίρη κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τελικά και σύμφωνα με το flashnews, η δίκη ξεκίνησε με τους συνήγορους της πολιτικής αγωγής να ζητούν αναβολή της δίκης λόγω του ότι μέλη της οικογένειας Ξυλούρη δεν μπορούν να παρευρεθούν και ούτε έχουν νομιμοποιήσει τους δικηγόρους λόγω προβλημάτων υγείας. Παράλληλα, επικαλούνται δυσκολίες διότι τα Ανώγεια είναι σε "βαθύ κόκκινο". Η υπεράσπιση διαφώνησε με το παραπάνω αίτημα.

Εν τέλει, μετά από απόφαση του δικαστηρίου, απορρίφθηκε το αίτημα της πολιτικής αγωγής για αναβολή, ωστόσο έγινε δεκτή η διακοπή του Δικαστηρίου που θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου στις 9 το πρωί.

Στα Δικαστήρια Χανίων πάντως τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ήταν στην κυριολεξία "ζωσμένο" από αστυνομικούς.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι συγγενείς των δυο οικογενειών τοποθετήθηκαν σε διαφορετικούς χώρους, εμπρός και πίσω των δικαστηρίων.

Πριν από μερικές εβδομάδες, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", ο δικηγόρος Διονύσης Βέρρας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 30χρονου κατηγορούμενου μαζί με τη δικηγόρο Αλεξάνδρα Σπανάκη, είχε επιβεβαιώσει ότι η πολύκροτη δίκη προσδιορίστηκε να διεξαχθεί στις 5 Απριλίου, δηλαδή σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων. «Ήρθε η ώρα του ακροατηρίου, όπου θα λάμψει η αλήθεια», δήλωσε στη "Ν.Κ." ο κ. Βέρρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει εξαρχής πως πυροβόλησε θανάσιμα τον Ξυλούρη όταν διαπίστωσε ότι ο πατέρας του είχε πέσει νεκρός από τα πυρά του τελευταίου. Ας σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου.

Όπως είχε δηλώσει πέρυσι η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 30χρονου κατηγορούμενου κ. Σπανάκη, όταν ο τελευταίος «αντιλήφθηκε ότι ο πατέρας του έχει πεθάνει, τότε δεν υπήρχε καμία λογική σκέψη. Ο ίδιος θρηνεί γιατί αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό και προέβη σε πράξεις που ούτε αξιολόγησε ή προέβλεψε εκ των προτέρων».

«(...) Βγαίνοντας, βρίσκεται στη θέα του σκοτωμένου πατέρα του, με τον 30χρονο από πάνω του και τη μητέρα του δίπλα να ουρλιάζει και να τραβάει τα μαλλιά της, και σε μια κατάσταση πανικού και θολωμένου μυαλού - ένα "σεντόνι", όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, καθώς δεν έβλεπε τίποτα - αδειάζει το πιστόλι στον συνομήλικό του», είχε δηλώσει με τη σειρά του πέρυσι ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης, κ. Βέρρας.

Τι συνέβη τη μοιραία βραδιά; Μια διαφορετική εκδοχή

Ωστόσο, πέρυσι ο πατέρας του εκλιπόντος Γιώργου Ξυλούρη είχε δώσει μια διαφορετική εκδοχή αναφορικά με το πώς έλαβαν χώρα τα γεγονότα. «Το παιδί μου πήγε στην πλατεία. Είχε αφήσει το αμάξι του σε μια άκρη σε έναν χώρο, ο οποίος δεν ήταν δικός του, ήταν άλλου, και όπως ερχότανε τον προκαλούσαν και του επιτέθηκαν. Τον έκανε "σάκο του μποξ". Του έσπασε τα μούτρα. Ήρθε στο σπίτι το παιδί μου, πήγε και έπλυνε τα αίματα, και έρχεται εκείνος κάτω από το σπίτι. Λογικό ήταν να νευριάσει ο γιος μου. Έφυγε από την πίσω πόρτα. Του την είχαν στήσει εκεί. Σκότωσε πρώτα τον πατέρα του στην αγκαλιά του γιου μου και μετά σκότωσε τον γιο μου και του έκανε και εκτελεστική. Σκότωσε τον πατέρα του ο ίδιος. Κατά λάθος-εσκεμμένα, δεν ξέρω, εκείνος ξέρει. Το παιδί μου δεν πυροβόλησε. Το όπλο θα παραδοθεί. Στα χέρια του γιου μου δε βρέθηκε πυρίτιδα. Δεν έψαχνε φασαρίες», είχε αναφέρει πέρυσι ο πατέρας του 30χρονου Ξυλούρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News