Αποκαλύψεις για την διασπορά του κορωνοϊού στις «Αντιθέσεις» - Οι κίνδυνοι των μεταλλάξεων

Κρήτη
Αποκαλύψεις για την διασπορά του κορωνοϊού στις «Αντιθέσεις» - Οι κίνδυνοι των μεταλλάξεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιστήμονες έκαναν λόγο για λανθασμένους σχεδιασμούς από πλευράς κυβέρνησης και με φόντο τα self test

Αποκαλυπτικοί ως προς την διασπορά του κορωνοϊού εμφανίστηκαν επιστήμονες στην εκπομπή Αντιθέσεις με τον Γιώργο Σαχίνη, περιγράφοντας τους κινδύνους και από τις μεταλλάξεις του ιού.

Παράλληλα, επιστήμονες έκαναν λόγο για λανθασμένους σχεδιασμούς από πλευράς κυβέρνησης και με φόντο τα self test, τα οποία όπως είπαν δεν αποτελούν εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης, αντιθέτως όπως είπαν θα δημιουργήσουν νέα αβεβαιότητα λόγω του χαμηλού βαθμού αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων και των δεκάδων αναπάντητων θεμάτων που προκύπτουν σε σχέση με την ιχνηλάτηση και όχι μόνο.

Τα self test δεν λύνουν το πρόβλημα καθώς υπάρχουν πολλά θολά σημεία και παγίδες, όπως το τι μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που τα τεστ είναι …ψευδώς αρνητικά, σημείωσαν μεταξύ άλλων.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι τοποθετήσεις των επιστημόνων σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε έναν χρόνο από σήμερα, καθώς εντείνεται ο προβληματισμός σε σχέση με τις μεταλλάξεις και με φόντο τους αργούς ρυθμούς του εμβολιασμού κατά της covid 19.

Κορυφαίοι καθηγητές περιέγραψαν στον Γιώργο Σαχίνη τα κομβικά βήματα τα οποία δεν έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα μαζικά τεστ από την αρχή της Πανδημίας, ενώ για το ζήτημα της επιδημιολογικής επιτήρησης σημείωσαν ότι οι Περιφέρειες θα μπορούσαν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο προς αυτή τη κατεύθυνση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News