Εξέπνευσε γυναίκα θετική στον κορωνοϊό - Στα όριά του το Νοσοκομείο Χανίων

Κρήτη
Εξέπνευσε γυναίκα θετική στον κορωνοϊό - Στα όριά του το Νοσοκομείο Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για ηλικιωμένη με υποκείμενα νοσήματα - "Φουλάρουν" οι κλινικές του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Δυτικής Κρήτης

Την τελευταία της πνοή άφησε μία γυναίκα ηλικίας 92 ετών στα Χανιά, η οποία είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό.

Η γυναίκα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα και εξέπνευσε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην Κλινική Covid 1 του Νοσοκομείου Χανίων, όπου νοσηλευόταν.

Γεμίζουν οι Κλινικές του νοσοκομείου

Και σήμερα, Κυριακή, η πίεση που υφίσταται το Νοσοκομείο Χανίων είναι μεγάλη.

Είναι ενδεικτικό πως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid – μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής – νοσηλεύονταν 10 άτομα, ενώ η διαθεσιμότητα είναι 12 κλίνες.

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στην Κλινική Covid 1, όπου νοσηλεύονταν 27 άτομα (με διαθεσιμότητα 29 κλινών), ενώ στην Κλινική Covid 2 νοσηλεύονταν 18 άτομα (με διαθεσιμότητα 29 κλινών), αριθμός ωστόσο ο οποίος επρόκειτο να αυξηθεί μέσα στην ημέρα.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πίεση στο Νοσοκομείο Χανίων δεν οφείλεται μόνο στον κορωνοϊό, αλλά είναι γενικότερη, αφού οι πληρότητες σε ορισμένες Κλινικές (ενδεικτικά στην Καρδιολογική, Νευρολογική, Αιματολογική) «αγγίζουν» μέχρι και το 70-90%.

Ωστόσο, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το Διοικητικό προσωπικό εξακολουθούν να δίνουν τις δικές τους «μάχες» για τη βέλτιστη φροντίδα όλων των ασθενών.

(Φωτογραφία αρχείου Rawpixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News