Αφρικανική σκόνη και «ενοχλητικοί» νοτιάδες καλύπτουν αύριο την Κρήτη

Κρήτη
Αφρικανική σκόνη και «ενοχλητικοί» νοτιάδες καλύπτουν αύριο την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι πότε θα διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα- Αναλυτική πρόβλεψη

Εκτός της αναμενόμενης ανόδου της θερμοκρασίας,  αυξημένες θα είναι αύριο οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της χώρας μας, έως και τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η  αύξηση των συγκεντρώσεων θα ξεκινήσει από τα δυτικά τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 03/04, θα κορυφωθεί την Κυριακή 04/04 και θα υποχωρήσει σταδιακά από τα βόρεια τη Δευτέρα 05/04.

 Στο προγνωστικό βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα για το εν λόγω διάστημα.

Αναλυτικά ο καιρός το Σάββατο

Καλός και ζεστός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικές βροχές ή καταιγίδες το βράδυ στα βορειοδυτικά. Ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης. Μεταφορά σκόνης από το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστό καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις κατά τόπους θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο , στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και ενδεχομένως πρόσκαιρα στο εσωτερικό της Θεσσαλίας. Από τις απογευματινές ώρες οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 23, στη Θεσσαλία από 5 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Κρήτη την Κυριακή

Σύμφωνα και με την ΕΜΥ την Κυριακή ευνοείται η μεταφορά σκόνης ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί φθάνοντας ακόμη και σε ένταση τα 8 μποφόρ στην Κρήτη.

Αναλυτικότερα για την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Ελλάδα την Κυριακή

Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς μετά το μεσημέρι στη Θράκη θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.

 Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ.

Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια και πτώση στα βόρεια.

Δείτε ΕΔΩ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Κεντρική φωτογραφία: meteo

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News