«Ανάσα» για το Ηράκλειο που βγήκε από το «βαθύ κόκκινο» - Ποιες περιοχές της Κρήτης παραμένουν

Κρήτη
«Ανάσα» για το Ηράκλειο που βγήκε από το «βαθύ κόκκινο» - Ποιες περιοχές της Κρήτης παραμένουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα μπαίνουν από σήμερα στο «βαθύ κόκκινο»

Βγαίνει από το "βαθύ κόκκινο" η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πανδημία.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου βγαίνει από "βαθύ κόκκινο" επίπεδο επιτήρησης (πολύ αυξημένου κινδύνου) και εντάσσεται πλέον στο "κόκκινο" επίπεδο επιτήρησης (αυξημένου κινδύνου).

Αντιθέτως, ο Δήμος Χανίων παραμένει στο "βαθύ κόκκινο", όπως και ο δήμος Ανωγείων.

Χθες ωστόσο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.080 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Από αυτά, τα 87 εντοπίζονται στην Κρήτη. Ειδικότερα, 40 νέα κρούσματα εντοπίζονται στο Ηράκλειο, 33 στο Ρέθυμνο, 9 στα Χανιά και 5 στο Λασίθι.Τα παραπάνω κρούσματα προκύπτουν από τα - συνολικά - 56.903 τεστ που έγιναν χθες στη χώρα. Συγκεκριμένα, έγιναν 19.049 μοριακά και 37.854 rapid tests. Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 72 νέους θανάτους, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία της χώρας έφτασε τους 753 ασθενείς.

Νέες περιοχές εντάσσονται από σήμερα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής.

Οι περιοχές αυτές είναι:

- η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

- o δήμος Σερρών

- ο δήμος Κόνιτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων

- ο δήμος Σκύρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας

- ο δήμος Αστυπάλαιας της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου

- ο δήμος Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου

 Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται επίσης και η Λέρος αλλά και η δημοτική κοινότητα Γαλατινής της δημοτικής ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, μετά τη λήξη του ειδικού καθεστώτος πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και κήρυξης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Ποιες βγαίνουν» από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο)

Παράλληλα, βγαίνουν» από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) και εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, οι εξής περιοχές:

- η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ο δήμος Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Παράλληλα από σήμερα τίθενται σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε έκτακτη ανάγκη πολιτικής προστασίας, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, η Τοπική Κοινότητα Διστράτου του δήμου Κόνιτσας και ο καταυλισμός Ρομά της Τοπικής Κοινότητας Περάματος του δήμου Ιωαννιτών, καθώς και η Δημοτική Κοινότητα Λέκκα του δήμου Δυτικής Σάμου.

Στις περιοχές αυτές ισχύουν τα εξής μέτρα:

- Προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ' οίκον των κατοίκων και απαγόρευση κυκλοφορίας καθ' όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms κωδικός 2 - και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας, (για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).

- Η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων επιτρέπεται για λόγους υγείας και μόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News