Καταγγελία: Έχασαν τον πατέρα τους και δεν μπόρεσαν να είναι δίπλα του τις τελευταίες στιγμές

Κρήτη
Καταγγελία: Έχασαν τον πατέρα τους και δεν μπόρεσαν να είναι δίπλα του τις τελευταίες στιγμές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρέθηκαν μακριά από τον ηλικιωμένο καθώς απαγορεύτηκε η είσοδος σε συνοδούς ασθενών

Στις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που βιώνει ο ίδιος και η οικογένεια του αναφέρθηκε ένας αναγνώστης του neakriti.gr, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στην διάθεση του site όμως για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύονται, καταγγέλλοντας τον τρόπο με το οποίο κατέληξε ο πεθερός του που νοσηλεύονταν στο ΠΑΓΝΗ.

Ζώντας τις τελευταίες ημέρες μακριά από τον ηλικιωμένο «Μ.Β», καθώς τους είχε απαγορευτεί να βρίσκονται στο πλάι του μετά την απόφαση απαγόρευσης παρουσίας συνοδών ασθενών στις κλινικές, πληροφορήθηκαν πως το πρωί της Παρασκευής 2 Απριλίου ο ηλικιωμένος κατέληξε.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο «Κ.Ρ» στο neakriti.gr, η περιπέτεια τους ξεκίνησε πριν από αρκετές ημέρες όταν ενώ ο ηλικιωμένος νοσηλεύονταν ήδη για αρκετές ημέρες στην Παθολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ, με την παρουσία συνοδών την προηγούμενη περίοδο και συγκεκριμένα της συζύγου του θανόντος και του κουνιάδου του, στο διπλανό δωμάτιο νοσηλεύτηκε ένας νεαρός με πυρετό, χωρίς να έχει ελεγχθεί για κορωνοϊό.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλει και οι δυο συνοδοί βρέθηκαν λίγες μέρες μετά από αυτό το περιστατικό θετικοί στον κορωνοϊό, με την εκτεταμένη διασπορά μάλιστα σε Παθολογική, Ογκολογική και Νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ να γίνεται γνωστή και να επιβεβαιώνεται με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, ενώ την Κυριακή τους απαγορεύτηκε η είσοδος για οποιονδήποτε συνοδό με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος - ασθενής να μείνει χωρίς βοήθεια από συνοδό.

Οι συνοδοί ασθενών όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είχαν πάντοτε μεγάλο μερίδιο προσφοράς στην φροντίδα του ασθενούς και έδιναν μεγάλες «ανάσες» στο υγειονομικό προσωπικό που ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια του στην προσπάθεια του να ανταποκριθεί στις ελλείψεις προσωπικού και την συνεχή πίεση που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ.

Το βράδυ της Πέμπτης 1 Απριλίου, όταν ο ηλικιωμένος ο οποίος είχε χαμηλό αιματοκρίτη, βγήκε από το δωμάτιο του για να πάει στην τουαλέτα, σωριάστηκε στο έδαφος με αποτέλεσμα να κάνει αιμάτωμα στο κεφάλι. Όπως πληροφορήθηκαν, το πρωί της Παρασκευής 2 Απριλίου, ο ηλικιωμένος κατέληξε.

Η απάντηση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο ηλικιωμένος δεν ήταν μόνος του καθώς στο νοσοκομείο υπάρχει το υγειονομικό προσωπικό, ενώ ο ασθενής αρνήθηκε τις προηγούμενες ημέρες να του τοποθετηθεί καθετήρας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, ενημερώθηκε για το περιστατικό ασθενούς με αιμάτωμα στο κεφάλι, όπου δυστυχώς ο ηλικιωμένος κατέληξε το πρωί της Παρασκευής κατά την διάρκεια αντιμετώπισης του αιματώματος.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME) 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News