Ο Σταυρός στη ζωή μας στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Κρήτη
Ο Σταυρός στη ζωή μας στον «Ορθόδοξο Λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα στις 16:30 στην ΚΡΗΤΗ TV  

Η Εκκλησία μας έχει αφιερώσει την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού. Αντλώντας δύναμη από αυτόν, συνεχίζουμε την πορεία μας στην Ανάσταση. Αποτελεί μέσο αγιασμού και ασπίδα προστασίας από κάθε κακό. Ο ίδιος ο Χριστός αναφέρει χαρακτηριστικά στους μαθητές Του: «Ει τις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι» (Ματθ. ιστ’ 24).

Ο σταυρός του ανθρώπου είναι ο πόνος, οι δυσκολίες στη ζωή του, τα κρίσιμα ζητήματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητά του, τα προβλήματα που ο ίδιος «βαστάζει» και για τα οποία αγωνίζεται καθημερινά. Όπως ο Κύριος έφερε το δικό Του σταυρό στο Γολγοθά, έτσι και ο ορθόδοξος χριστιανός φέρει ο ίδιος τον σταυρό του, που αναδεικνύει τον προσωπικό του αγώνα για σωτηρία και τελείωση.

Στην εκπομπή του «Ορθόδοξου Λόγου» της Κυριακής 04.04.21, ώρες 15:30'-16:20', γίνεται ένα αφιέρωμα στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, όπως αυτή φαίνεται από τις δυσκολίες και το σήκωμα του προσωπικού σταυρού της ζωή μας προσδοκώντας την Ανάσταση.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, κ. Ιωάννης Λίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News