Κρήτη

Εμπορικοί Σύλλογοι Κρήτης: Στη Βουλή η επιστολή τους – Ζητούν άνοιγμα της αγοράς

Από τις 5 Απριλίου  

Για επιτακτική ανάγκη πλήρους σταδιακού ανοίγματος της αγοράς κάνει λόγο σε επιστολή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Αδωνη Γεωργιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Μάλιστα, ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας, την επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Η Ομοσπονδία ζητά την σταδιακή επαναφορά της αγοράς σε πλήρη λειτουργία  με φυσική παρουσία στα καταστήματα και τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα από την 5η Απριλίου, με πρώτα όλα τα μικρά και μεσαία καταστήματα και με τήρηση της αναλογίας του ενός πελάτη/καταναλωτή ανά 25 τ.μ.

Αναλυτικά η επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης:

 «Όσο αναγκαία ήταν η λήψη μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, άλλο τόσο αναγκαίο είναι και το άνοιγμα της αγοράς και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.

Το Λιανικό Εμπόριο όλο το 2020 υπέστη τεράστια ζημιά και δυστυχώς η απόσβεση της δεν καλύφθηκε.

Η Πολιτεία αυτό που μπορούσε έχει δώσει, το μέγιστο στον άμεσο τουρισμό και τις συνδεδεμένες υπηρεσίες και το αδικημένο κομμάτι του οικονομικού κυκλώματος είναι το εμπόριο.

Σε αντίστοιχη κατάσταση είναι μέχρι τώρα και το 2021.

Ήδη ένα τεράστιο ποσοστό για τους επόμενους μήνες θα βγουν από το οικονομικό κύκλωμα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και το λιανικό εμπόριο έχει κρατήσει υπεύθυνη στάση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και έχει αποδείξει πως τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας, όπου άλλωστε η προσέλευση των καταναλωτών σε αυτά είναι μικρή και ελεγχόμενη.

Σε μια πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα κρίση, η Ελλάδα αλλά και όλοι εμείς επιδείξαμε ότι μπορούμε να λειτουργήσομε με αποφασιστικότητα, σύνεση και αποτελεσματικότητα. Και με βασικά όπλα τους εμβολιασμούς και τα self test,  που πολύ σωστά η Κυβέρνηση δίνει δωρεάν τη δυνατότητα του ελέγχου σε όλους τους πολίτες,  οφείλουμε να προχωρήσουμε τώρα με αίσθημα ευθύνης, για να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης ημέρας.

Ζητάμε την σταδιακή επαναφορά της αγοράς σε πλήρη λειτουργία  με φυσική παρουσία στα καταστήματα και τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα  από την 5η Απριλίου, με πρώτα όλα τα μικρά και μεσαία καταστήματα και με  τήρηση της αναλογίας του ενός (1) πελάτη/καταναλωτή ανά 25 τ.μ.»

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια