Τι απαντά η Διοίκηση για τα κρούσματα στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Τι απαντά η Διοίκηση για τα κρούσματα στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ερωτήματα μετά την ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Τη δική της απάντηση για τα κρούσματα κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου δίνει η Διοίκηση.

Η Διοίκηση επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του neakriti.gr για κρούσματα σε διάφορες Κλινικές του Νοσοκομείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η σημαντική ενδονοσοκομειακή διασπορά που διαπιστώθηκε από τις άμεσες ιχνηλατήσεις της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, έρχεται να επιβεβαιώσει με οδυνηρό τρόπο, την επιτακτική ανάγκη συνεχών Rapid Test ελέγχων των συνοδών».

Τα ερωτήματα

Ωστόσο, κομβικότερο όλων δεν είναι η διαπίστωση για πληθώρα κρουσμάτων από την πλευρά της Διοίκησης, αλλά, η απάντηση στο γιατί τα Rapid Test γίνονταν… εντός του ΠΑΓΝΗ.

Κύριε Διοικητά, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων σας είχε εισηγηθεί τα τεστ να γίνονται μέσα στις κλινικές, ή ήταν δική σας απόφαση;

Οι καλά γνωρίζοντες τα επιδημιολογική δεδομένα (αλλά και η κοινή λογική) σημειώνουν πως τα τεστ θα έπρεπε να γίνονται σε εξωτερικό χώρο. Γιατί, λοιπόν, δε δημιουργήσατε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το Νοσοκομείο, προκειμένου να υποβάλλονται σε Rapid Test οι συνοδοί των ασθενών;

Το να διαπιστώνετε, αυτή τη στιγμή πως υπάρχουν κρούσματα εντός του ΠΑΓΝΗ δε λέει τίποτα, τη στιγμή που το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Κρήτης – και δη, οι κλινικές του – έχουν γίνει εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ερωτηματικά και τα πέντε κρούσματα του Υγειονομικού προσωπικού

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, προβληματισμό δημιουργεί και το γεγονός ότι ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου στην απάντησή της αναφέρεται στο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού εν τούτοις δεν κάνει κανένα σχόλιο για το γεγονός ότι πέντε από τα κρούσματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που αφορούν το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείκου, είναι άτομα που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου, έχοντας περάσει μάλιστα και μεγάλο χρονικό διάστημα όπου έχουν αποκτήσει υψηλούς τίτλους ανοσίας.

Αναλυτικά, η απάντηση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ:

«Η σημαντική ενδονοσοκομειακή διασπορά που διαπιστώθηκε από τις άμεσες ιχνηλατήσεις της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, έρχεται να επιβεβαιώσει με οδυνηρό τρόπο, την επιτακτική ανάγκη συνεχών Rapid Test ελέγχων των συνοδών.

Η διασπορά αφορά κατά κύριο λόγο στην Παθολογική Κλινική ενώ διαπιστώνεται διασπορά στη Νευρολογική και την Παθολογική Ογκολογία. Από τις 17:00 29/01 διαπιστώθηκαν οι δύο πρώτοι συνοδοί θετικοί σε Rapid Test και μετά από Μαραθώνια Προσπάθεια της Επιτροπής αποκαλύφθηκε όλο το πρόβλημα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η διασπορά προέκυψε σύμφωνα με την αναφορά της Επιτροπής Λοιμώξεων, από συνοδούς ασθενών, καθώς τα κρούσματα στο προσωπικό είναι μεμονωμένα. Ο εμβολιασμός σε υψηλό ποσοστό του Υγειονομικού Προσωπικού, αλλά και η κατά κύριο λόγο καλή χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας αποτέλεσε ανάχωμα στη διασπορά.

 Όμως η συνεχής παρουσία επισκεπτών, η μη τήρηση των οδηγιών του Προέδρου ΕΝΛ κου  Κοφτερίδη και της Διοίκησης από 10/01 για συνεχή Rapid Tests, παρά τους ελέγχους είχε ως αποτέλεσμα την κατάσταση αυτή.

Καθημερινά και παρά τις αυστηρές συστάσεις, μικρός αλλά δυστυχώς ικανός αριθμός συνοδών, λειτουργεί με προκλητικό τρόπο εισερχόμενος από άλλες  εισόδους, παρακάμπτοντας και εκθέτοντας το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Είναι αυτονόητο ότι ήδη οι ασθενείς όλοι βρίσκονται στην Κλινική Αντιμετώπισης Κορωνοϊού (Μ.Α.Κ.) από Παθολογική και Παθολογική Ογκολογία, ενώ όλοι οι ασθενείς παρακολουθούνται από την ΕΝΛ.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι οι έλεγχοι στα Τμήματα θα ενταθούν και ότι θα υπάρχει σχεδόν πλήρης διακοπή του επισκεπτηρίου.

Είναι άλλωστε σαφές ότι αν δε γινόταν ο έλεγχος δε θα είχε διαπιστωθεί το πρόβλημα.

Η Επιτροπή Λοιμώξεων, η Διοίκηση, και η ομάδα Αντιμετώπισης που συνεδριάζει κάθε Τρίτη, ανέδειξε το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσει.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News