Κρήτη

Στη Βουλή από τον Χ. Μαμουλάκη οι απολύσεις οδηγών τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη

Το Σωματείο των οδηγών έχει προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας

Στη Βουλή, με Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, φέρνει το θέμα των απολύσεων των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, που αναδείχτηκε έπειτα από καταγγελία του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής», ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή όλων των Βουλευτών Κρήτης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Αναδεικνύουμε και κοινοβουλευτικά το μείζον ζήτημα των απολύσεων των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων, ένα θέμα που μας γυρνάει πολλές δεκαετίες πίσω, σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε λίγες μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, καλούμε την Πολιτεία, δια του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας, να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε να ελέγχουν και να παρεμβαίνουν σε κάθε παράνομη απόφαση των εργοδοτών.».

Υπενθυμίζεται ότι για τις συγκεκριμένες θέμα, το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής», έχει προσφύγει και στην Επιθεώρηση Εργασίας, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες οι απολύσεις και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους. Ταυτόχρονα, την πλήρη υποστήριξη στις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του Σωματείου έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους πλήθος φορέων, μεταξύ αυτών η ΓΣΕΕ, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (Ο.Σ.Μ.Ε.), τα Εργατικά Κέντρα Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Ρόδου, τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου, Οικοδόμων, Μαγείρων, κ.α.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια