Κρήτη

Ειδικοί Φρουροί Κρήτης: Πήραν πίσω την ανακοίνωση, μετά το εξώδικο

Ανακάλεσαν πλήρως

«Δεν είχαμε καμία πρόθεση να βλάψουμε την υπόληψή σας», τονίζει η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, ανακαλώντας την πρωτοφανή ανακοίνωσή της της 9ης Μαρτίου

«Ανακαλούμε πλήρως, ρητώς και ευθέως το με χρονολογία 09/03/2021 δελτίο Τύπου, δηλώνοντας ταυτόχρονα κατηγορηματικά ότι ουδεμία πρόθεση είχαμε να βλάψουμε την τιμή και την υπόληψη του κ. Τσίπρα, του κ. Σπίρτζη και του κ. Ραγκούση, αλλά, αποκλειστικά εντός των πλαισίων του συνδικαλιστικού μας ρόλου, να εκφράσουμε απερίφραστα την αποδοκιμασία και την καταδίκη αποτρόπαιων πράξεων που σκοπό έχουν να πλήξουν τα αστυνομικά όργανα με κάθε τρόπο (σωματικό, ηθικό, ψυχολογικό)».

Με τα χαρακτηριστικά αυτά λόγια, μέσω νέας ανακοίνωσής της, η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης ανέκρουσε πρύμναν ως προς την προ 20ημέρου πρωτοφανή ανακοίνωσή της, στην οποία είχε χρεώσει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα είχε καταφερθεί ονομαστικά κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων (όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Γιάννης Ραγκούσης), αφήνοντας επί της ουσίας αιχμές για εκ μέρους τους πολιτική... κάλυψη και υποστήριξη της δράσης αναρχικών και τρομοκρατών!

Η πρωτοφανής στα χρονικά - για ένα συνδικαλιστικό όργανο Σωμάτων Ασφαλείας - ανακοίνωση που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Ένωση, στον απόηχο των γεγονότων στη Νέα Σμύρνη, με σημείο αναφοράς τον τραυματισμό ενός ειδικού φρουρού, είχε προκαλέσει "θύελλα", ενώ είχε κινήσει και την άμεση αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που διέταξε αμέσως τη διενέργεια διοικητικής διερεύνησης.

Άμεση και οργισμένη ήταν και η αντίδραση των άμεσα θιγόμενων προσώπων, με τους Χρήστο Σπίρτζη και Γιάννη Ραγκούση να αποστέλουν λίγες ημέρες μετά εξώδικο προς την Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, καλώντας τη να πάρει πίσω «τους προσβλητικούς και ψευδείς χαρακτηρισμούς σε βάρος των ίδιων και του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη», εναλλακτικά θα προσέφευγαν τόσο δικαστικώς, όσο και ενώπιον των αρμόδιων πειθαρχικών οργάνων, προς πλήρη αποκατάσταση της τιμής και υπόληψής τους.

Μετά λοιπόν το εξώδικο των κ.κ. Σπίρτζη και Ραγκούση, και τις έντονες αντιδράσεις και τον γενικότερο σάλο που προκλήθηκε, η Ένωση Ειδικών Φρουρών επανήλθε, ανακαλώντας το πρωτοφανές περιεχόμενο της επίμαχης ανακοίνωσης της 9ης Μαρτίου.

Η νέα ανακοίνωση

«Κατόπιν της επιδοθείσας σ' εμάς με χρονολογία 22/03/2021 εξώδικης διαμαρτυρίας των κ.κ. Ιωάννη Ραγκούση και Χρήστου Σπίρτζη, αισθανόμαστε την ανάγκη να αποσαφηνιστεί η θέση μας ως εκλεγμένων οργάνων της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης. Αρχικά, θέλουμε με έμφαση να τονίσουμε ότι αποκλειστικός σκοπός τόσο ημών, όσο και της Ένωσής μας ήταν - και εξακολουθεί να είναι - η προστασία των δικαιωμάτων των μελών μας και του αστυνομικού προσωπικού εν γένει. Τις πολιτικές σκοπιμότητες δεν τις γνωρίζουμε, ουδέποτε τις υπηρετήσαμε και ουδέποτε ενεργήσαμε στο πλαίσιο αυτών ή "κατ' εντολήν" οιουδήποτε πολιτικού ή ιδεολογικού χώρου ή προσώπου. Τέτοιες πρακτικές απέχουν παρασάγγας τόσο από την προσωπική ηθική και το αξιακό μας σύστημα, όσο και από τον θεσμικό ρόλο τον οποίο έχουμε εκλεγεί να υπηρετήσουμε, γεγονός που ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει αμφισβητηθεί από οποιονδήποτε.

Αποτελούμε την εκλεγμένη διοίκηση μιας Ένωσης, της οποίας μέλη είναι αστυνομικοί που προέρχονται απ' όλους τους χώρους του πολιτικού φάσματος και ουδείς εξ αυτών έχει αμφισβητήσει μέχρι και σήμερα ότι λειτουργούμε πάντοτε αντικειμενικά, αποστασιοποιημένοι από πολιτικές και κομματικές μικρο-επιδιώξεις, γι' αυτό τυγχάνουμε της απόλυτης εμπιστοσύνης και στήριξής τους. Άλλωστε, η πολύχρονη διαδρομή μας, τόσο ως αστυνομικών όσο και ως συνδικαλιστών, είναι κοινώς γνωστή στον κλάδο μας και στην τοπική κοινωνία στην οποία υπηρετούμε, γεγονός που αποτελεί αδιαμφισβήτητο δείγμα του ήθους και της προσωπικότητάς μας», αναφέρει στη χθεσινή ανακοίνωσή της η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης και καταλήγει:

«Ενόψει των παραπάνω, ανακαλούμε πλήρως, ρητώς και ευθέως το με χρονολογία 09/03/2021 δελτίο Τύπου, δηλώνοντας ταυτόχρονα κατηγορηματικά ότι ουδεμία πρόθεση είχαμε να βλάψουμε την τιμή και την υπόληψη του κ. Τσίπρα, του κ. Σπίρτζη και του κ. Ραγκούση, αλλά, αποκλειστικά εντός των πλαισίων του συνδικαλιστικού μας ρόλου, να εκφράσουμε απερίφραστα την αποδοκιμασία και την καταδίκη αποτρόπαιων πράξεων, που σκοπό έχουν να πλήξουν τα αστυνομικά όργανα με κάθε τρόπο (σωματικό, ηθικό, ψυχολογικό). Θεωρούμε εντελώς ατυχή την αναφορά των ως άνω προσώπων εκ μέρους μας, ως προϊόν παραδρομής, η οποία έλαβε χώρα εν μέσω των γεγονότων, των δημοσιευμάτων και υπό την έντονη συναισθηματική φόρτιση που μας προκάλεσε η θέα του αιμόφυρτου και λιπόθυμου στο οδόστρωμα συναδέλφου μας, θεωρώντας ότι θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν κάλλιστα στη θέση του. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου αφαιρέθηκε από εμάς αμέσως (εντός των επόμενων ωρών), αυτοβούλως και άνευ ετέρου τινός, τόσο από τον επίσημο ιστότοπο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, όσο και από την αντίστοιχη σελίδα της Ένωσης στη διαδικτυακή εφαρμογή Facebook, όπου και είχε δημοσιευτεί».

Κοινή δήλωση Σπίρτζη-Ραγκούση

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μια Αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη»

Με φόντο την ανακοίνωση-ανάκληση της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Ραγκούσης, εξέδωσαν μια κοινή, λιτή ανακοίνωση-σχόλιο, στην οποία επισημαίνουν:

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με την πλειοψηφία των δημοκρατικών αστυνομικών για μια Αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη. Με αστυνομικούς που θα έχουν την παιδεία και την εκπαίδευση να υπηρετούν τον δύσκολο ρόλο τους, το συνταγματικό καθήκον τους για την ασφάλεια του πολίτη, τη δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια