«Πονοκέφαλος» τα λαγόψαρα για τους ψαράδες της Κρήτης - Καταστρέφουν τα δίχτυα και τρώνε την ψαριά

Κρήτη
«Πονοκέφαλος» τα λαγόψαρα για τους ψαράδες της Κρήτης - Καταστρέφουν τα δίχτυα και τρώνε την ψαριά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεμάτα τα δίχτυα Κρητικού αλιέα με τα επικίνδυνα λαγόψαρα - Δείτε το βίντεο

Σε «πονοκέφαλο» έχει εξελιχθεί το φαινόμενο των λαγόψαρων στις θάλασσες για τους αλιείς της Κρήτης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έστειλε ψαράς στο neakriti.gr, η ψαριά του αποτελείται από… λαγόψαρα, τα οποία όχι μόνο κατέστρεψαν τα δίχτυα του, αλλά έχουν φάει και τα αλιεύματα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των επαγγελματιών Αλιέων Ηρακλείου, κ. Μανόλη Ματζαράκη «το φαινόμενο των λαγόψαρων χρόνο με το χρόνο γίνεται ολοένα και πιο έντονο. Τα λαγόψαρα, προκαλούν ζημιές στα εργαλεία των αλιέων, ενώ τρώνε και τα αλιεύματα».

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο βίντεο και ο αλιέας «Κάθε μέρα συμβαίνει αυτό (σ.σ. το φαινόμενο με τα λαγόψαρα)».

Όπως σημείωσε μιλώντας στο neakriti.gr ο κ. Ματζαράκης «Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται στις θάλασσες ολόκληρης της Κρήτης. Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες, υπήρχε το ίδιο πρόβλημα και στις Γούβες».

Αναφορικά με τους τρόπους επίλυσης του εν λόγω σοβαρού προβλήματος για τους αλιείς του νησιού, ο κ. Ματζαράκης τόνισε πως έχουν γίνει προτάσεις στους ιθύνοντες, οι οποίες ωστόσο «δεν έχουν εισακουστεί».

«Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους αλιείς, να αγοράσουν ειδικά εργαλεία και να αρχίσουν να ψαρέψουν τα λαγόψαρα προκειμένου να μειωθεί ο πληθυσμός τους», σημείωσε ο ίδιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News